Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Kan gravide spise bacon

Det er noen sikre måter å spise bacon med moderasjon under graviditeten. Lær om risikofaktorer og om hvorvidt gravide kan spise bacon.

Kan gravide spise bacon?

Det korte svaret er ja; du kan glede deg over bacon under graviditeten. Stekt eller kokt bacon kan du spise under graviditeten, med noen få unntak. Det er noen sikre måter å spise bacon med moderasjon under graviditeten. Men det er alltid en god idé å først forstå risikoen.

Forurensning

Rått kjøtt inneholder ofte skadelige bakterier (patogener). Som med alt kjøtt kan feil håndtering eller matlaging føre til forurensningsproblemer. Risikoen for forurensning er enda høyere hos gravide fordi immunforsvaret deres ikke er så sterkt, og noen patogener kan komme inn i livmoren.

Noen av de sykdomsfremkallende mikroorganismer som finnes i svinekjøtt og bearbeidet kjøtt inkluderer:

 • Salmonella
 • Staphylococcus aureus
 • Toxoplasmosis gondii
 • Yersinia enterocolitica
 • Listeria monocytogenes

Infeksjoner under graviditet kan forårsake:

 • for tidlig levering
 • infeksjon av det nyfødte
 • spontanabort
 • dødfødsel

Mens noen av disse bakteriene kan fortsette å vokse i kjøleskapet, drepes de heldigvis gjennom riktig matlaging. Det er viktig å sørge for at bacon er godt tilberedt hvis du er gravid.

Natrium

Mat med høyt natriuminnhold kan øke blodtrykket og øke risikoen for hjertesykdommer og hjerneslag. Med 700 milligram (mg) natrium per servering (omtrent tre skiver) regnes bacon som mat med høyt natrium.

Fett

Bacon er deilig, delvis fordi det er fullt av mettet fett. En servering av bacon inneholder over 11 gram mettet fett. Mat som inneholder mettet fett øker nivået av “dårlig” kolesterol (LDL-kolesterol) i blodet. Høye nivåer av LDL-kolesterol i blodet ditt kan øke risikoen for hjertesykdommer og hjerneslag. Et kosthold med mye fett og kalorier kan også føre til overvekt.

Hvordan lage mat og håndtere bacon riktig under graviditet?

Følg disse sikkerhetsrutinene for kjøp, håndtering og tilberedning av bacon for å forhindre forurensning.

Innkjøp av bacon

Når du kjøper bacon, må du se etter skiver med magert rosa kjøtt og en liten mengde fett. Forsikre deg om at utløpsdatoen ikke allerede har passert.

Oppbevaring av bacon

Ta baconet hjem og sett det i kjøleskapet ved 4 ° C, så snart som mulig. Du kan lagre bacon i emballasjen i kjøleskapet i inntil syv dager. Du kan lagre bacon i fryseren i opptil en måned. Sørg for å holde den borte fra andre matvarer som er klare til å spises, inkludert frukt og grønnsaker.

Behandling av bacon

Frosset bacon skal tines i kjøleskapet. Tine ikke bacon på kjøkkenbenken i romtemperatur. Det er også trygt å tilberede bacon med en gang hvis det har vært frossent. Sørg for å vaske hendene før og etter at du berører bacon. Husk også å vaske alt som kom i kontakt med rått kjøtt, inkludert:

 • skjærebrett
 • servise
 • eventuelle redskaper

Bruk varmt såpevann til hender og alle overflater som kom i kontakt med baconet.

Hvordan tilberede bacon under graviditet

Hvis du skal spise bacon, er den viktigste sikkerhetsfaktoren hvor grundig du koker eller steker det. Bacon kommer vanligvis rått. Det må stekes før du spiser det. Bacon kan tilberedes i en stekepanne / panne på komfyren, i en ovn, på en innendørs grill eller i mikrobølgeovn. Det er vanskelig å bestemme temperaturen på et tynt baconstykke, så tenk at det jo sprøere, jo bedre. Sprø bacon skal ha nådd en høy nok temperatur til å drepe skadelige bakterier. Hvor lang tid du skal steke bacon til den sprø vil variere avhengig av tykkelsen på baconet og varmen som brukes.

Relaterte artikler:

Kan gravide spise lakris

Kan gravide ta paracet

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE