Kaloriinntak per dag

Kaloriinntak per dag kan beregnes ut fra din basale metabolske rate og aktivitetsnivå. Bruk en kalorikalkulator for å beregne ditt kaloriinntak per dag.

Basal metabolsk rate

Basal metabolisk rate (BMR) er mengden energi som trengs mens du hviler i et temperert miljø når fordøyelsessystemet er inaktivt. Det tilsvarer å finne ut hvor mye bensin en bil på tomgang forbruker mens den står parkert. I en slik tilstand vil energi bare bli brukt til å opprettholde vitale organer, som inkluderer hjerte, lunger, nyrer, nervesystem, tarmer, lever, lunger, kjønnsorganer, muskler og hud. For de fleste skyldes ~ 70% av den totale energien (kalorier) som brennes hver dag, vedlikehold. Fysisk aktivitet utgjør ~ 20% av utgiftene og ~ 10% brukes til fordøyelse av mat, også kjent som termogenese.

BMR måles under svært restriktive omstendigheter mens den er våken. En nøyaktig BMR-måling krever at en persons sympatiske nervesystem er inaktivt, noe som betyr at personen må være helt uthvilt. Basalmetabolisme er vanligvis den største komponenten i en persons totale kaloribehov. Det daglige kaloribehovet er BMR-verdien ganget med en faktor med en verdi mellom 1,2 og 1,9, avhengig av aktivitetsnivå.

Kaloriinntak per dag

I tillegg til kaloriene du trenger for å opprettholde livsnødvendige funksjoner (BMR) vil du også trenge flere kalorier basert på aktivitetsnivået ditt i løpet av en dag. Dette sammen med kaloriene du trenger for å opprettholde livsnødvendige funksjoner, vil utgjøre det optimale kaloriinntaket ditt i løpet av en dag.

For å måle din BMR, og i tillegg beregne kaloriinntak basert på aktivitetsnivå, kan du bruke en BMR-kalkulator, som kan måle ditt kaloribehov. SpurtBMR, er en nøyaktig kalorikalkulator basert på Harrison Benedict formelen. Kalorikalkulatoren estimerer kaloribehov ut fra ditt aktivitetsnivå.

Legg inn kjønn, alder, høyde og vekt, i tillegg til ditt aktivitetsnivå i løpet av en dag. Kalorikalkulatoren gir antall kalorier du trenger for å opprettholde nødvendige livsfunksjoner (BMR) og antall kalorier du trenger med tanke å ditt aktivitetsnivå i løpet av en dag (CPM).

Kalorikalkulatoren gir deg et estimat, og kaloribehovet kan avvike fra hva som faktisk er ditt kaloribehov. Test ut for å finne ditt faktiske kaloribehov i løpet av en dag.

Relaterte artikler:

Gå ned i vekt med kalorikalkulator

Sett deg mål med kalorikalkulator

Om forfatteren

Legg inn kommentar