Kalorier og aktivitetsnivå

Kalorier og aktivitetsnivå. Lær mer om hvordan du kan bruke kalorikalkulator som beregner ditt dagsbehov av kalorier ut ifra ditt aktivitetsnivå.

Beregne kalorier ut fra aktivitetsnivå

Finn ditt dagsbehov av kalorier med SpurtCoach kalorikalkulator, for å beregne hvor mye kalorier du trenger basert på hvor aktiv du er. Velg mellom fem forskjellige nivåer av aktivitet, fra å være svært lite aktiv, til litt aktiv, moderat aktiv, veldig aktiv og elite når du skal beregne ditt kaloribehov.

SpurtBMR

I tillegg til å legge inn aktivitetsnivå, legger du inn kjønn, alder, høyde og vekt. Du kan også velge om du ønsker å opprettholde, gå ned eller øke kroppsvekten din.

Kalorikalkulatoren viser Basal Metabolsk Rate som kort forklart er antall kalorier kroppen trenger for å opprettholde nødvendige livsfunksjoner. CPM er summen av all fysisk aktivitet du gjennomfører i løpet av en dag, og viser ditt kaloribehov ut fra det aktuelle aktivitetsnivået.

SpurtBMR gir deg et estimat på hvor mye kalorier du trenger

Det er viktige å poengtere at det er mange variabler som vil avgjørende for om du går ned i vekt eller ikke. Kosthold og trening vil være faktorer som kan påvirke hvorvidt du går ned i vekt eller ikke. Hva den enkelte legger i aktivitetsnivå vil også variere. Det vil likevel være interessant å ha en pekepinn på hvor mange kalorier du trenger i løpet av en dag for å gå ned i vekt, og ha det som utgangspunkt for hva du må gjøre for å redusere vekten din.

Relaterte artikler:

Estimere dagsbehov kalorier for kvinner

Beregne kalorier med kalorikalkulator

Om forfatteren

Legg inn kommentar