Bruk denne allsidige pepperkakedeigen til å lage pepperkaker. Lær mer om hvor mye kalorier det er i pepperkaker.
Næringsinnhold
kcal: 95
fett: 2g
mettet fett: 1 gram
karbohydrater: 17 gram
sukker: 9 gram
fiber: 0,5 gram
protein: 1 gram
salt: 0,44 gram
Ingredienser
- 225 gram vanlig mel, pluss ekstra til støvtørking
- ½ ts salt
- 2 ts bikarbonat brus
- 1 ts malt ingefær
- ½ ts kanel
- 50 gram usaltet smør
- 100 gram bløtt brunt sukker
- 100 gram gyllen sirup
Relatert: Pepperkaker med mandelmel
Slik gjør du
Trinn 1
Forvarm ovnen til 190C/170C varmluft og kle et stekebrett med bakepapir. Sikt mel, salt, bikarbonat (natron), ingefær og kanel i en stor bolle. Varm opp smør, sukker og sirup til det er oppløst. La sukkerblandingen avkjøles litt, og bland deretter inn i de tørre ingrediensene til en deig. Avkjøl deigen i kjøleskapet i 30 minutter.
Relatert: Sunne pepperkaker
Trinn 2
På en overflate som er lett støvet med mel, kjevle du ut deigen til en ¼-tommers tykkelse. Stempel ut pepperkakefigurene med en kutter, rull deretter eventuelle avskjæringer på nytt og gjenta. Plassere pepperkakene på brettene. Stekes i 10-15 minutter, ta deretter ut av ovnen og la avkjøle.