HØSTTURER!

OPPTIL 40%

RABATT!


Kalorier i druer

Druenes skjønnhet appellerer ikke bare til øyet, men også ganen. Lær mer om næringsinnhold og kalorier i denne fantastiske frukten.

Druer er kjent som den viktigste ingrediensen for å lage vin, og har forskjellige former, farger og størrelser, og har smaker som strekker seg fra søtt til surt.

De fleste druer er medlemmer av Vitis vinifera-familien og er rike på sykdomsbekjempende antioksidanter. Disse antioksidantene er kilden til troen på at vin er hjertesunt. Denne påstanden er sannsynligvis overdrevet, men friske druer er fortsatt et godt valg for en naturlig søt matbit med vitamin C og K og andre fordelaktige fytonæringsstoffer.

Næringsinnhold og kalorier i druer

Følgende ernæringsinformasjon er gitt for 1 kopp (92 g) frøfrie druer

  • Kalorier: 62
  • Fett: 0,3 g
  • Natrium: 2 mg
  • Karbohydrater: 16 g
  • Fiber: 1g
  • Sukker: 15g
  • Protein: 0,6 g

Karbohydrater

De fleste kaloriene i druer kommer fra karbohydrater, hvorav flertallet er naturlig sukker. Hver drue inneholder omtrent ett gram karbohydrat. Den glykemiske indeksen for druer er estimert til å være omtrent 59, mens den glykemiske belastningen for en servering på en kopp er 11,3.

Fett

Druer er en nesten fettfri mat, og gir langt mindre enn 1 gram per porsjon.

Protein

Det er bare 1 gram protein per porsjon druer. De passer godt sammen med ost og nøtter, som er gode proteinkilder og kan bidra til å gi en balansert, tilfredsstillende matbit.

Vitaminer og mineraler

Druer er en utmerket kilde til vitamin K og mangan. Du vil også dra nytte av en sunn dose vitamin C, som bidrar til å styrke immunforsvaret, og hjelper til med å reparere vev, for eksempel helbredelse av sår.

Relaterte artikler:

Er druer sunt

Karbohydrater i druer

Om forfatteren

Av Spurt