Kaffe og vektreduksjon

0
48
Kaffe og vektreduksjon
Foto: Nathan Dumlao - Unsplash.com
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

Koffein alene vil ikke slanke deg. Det kan øke vekttapet eller bidra til å forhindre vektøkning, men det er ingen solide bevis på at koffeinforbruk fører til merkbart vekttap.

Koffein finnes i mange drikker, inkludert kaffe, te, energidrikker og cola, og i produkter som inneholder kakao eller sjokolade. Det finnes også i medisiner og kosttilskudd, inkludert kosttilskudd rettet mot vekttap.

Selv om forskning om sammenhengen mellom koffein og vekt ikke er endelig, er det noen teorier om hvordan koffein kan påvirke vekten, inkludert:

  • Appetittundertrykkelse. Koffein kan redusere sultfølelsen og ønsket om å spise en kort stund.
  • Kaloriforbrenning. Koffein ser ut til å øke energiforbruket selv når du er i ro. Det stimulerer termogenese – en måte kroppen din genererer varme og energi ved å fordøye mat.

Noen studier på koffein og vekt var av dårlig kvalitet eller gjort på dyr, noe som gjorde resultatene tvilsomme eller vanskelige å generalisere for mennesker. Noen studier fant at koffeinfri kaffe kan bidra til beskjedent vekttap, noe som tyder på at stoffer eller faktorer i tillegg til koffein kan spille en rolle i vekttap.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

SOMMERSALG!

200+ TILBUD!

Vær forsiktig med å bruke koffeinprodukter for å hjelpe med vekttap. Når det brukes i moderate mengder (400 milligram eller mindre) av friske voksne, er koffein generelt trygt. Men for mye koffein kan forårsake nervøsitet, søvnløshet, kvalme, økt blodtrykk og andre problemer.

Husk også at noen koffeinholdige drikker, som spesialkaffe eller te, inneholder mye kalorier og fett. Bare å tilsette melk og sukker til kaffe eller te kan redusere vekttapet, spesielt hvis du drikker flere kopper om dagen. I stedet for å gå ned i vekt, kan du faktisk gå opp i vekt hvis du drikker for mange av disse høykaloridrikkene.

Relaterte artikler:

Kaffe kalorier

Kaffe forbrenning

Annonse fra MILRAB

TACTICAL WEEK!

OPPTIL 30% RABATT!