PÅ TEKSTIL OG SKO!

50%

SPAR OPPTIL

I RABATT PÅ SPORTSKLOKKER!

40%

FÅ OPPTIL

ULVANG Marius

Half Zip Ms

2 000,-

2 000,-

ULVANG Marius

Half Zip Ws

Kaffe og sitron slanking

En nylig trend fokuserer på de potensielle helsemessige fordelene og slanking ved å drikke kaffe med sitron. Tilhengere hevder at blandingen kan være næringsrik og lindrer hodepine og diaré. Lær mer om kaffe og sitron, og hvorvidt det er slankende.

3 374,-

5 999,-

-44%

GARMIN

Forerunner 745

GARMIN

Epix Gen 2

-23%

10 299,-

7 942,-

Siden kaffe og sitron hver har flere beviste helseeffekter, kan du lure på om det å drikke de to sammen gir noen ekstra fordeler.

999,-

SWEET PROTECTION

Supernaut PrimaLoft 

1 999,-

-50%

-50%

1 499,-

749,-

Se hele utvalget!

SWEET PROTECTION

Supernaut Windblock 

RAB

Pulsar Pro

4 399,-

-43%

-40%

3 299,-

1 995,-

Se hele utvalget!

RAB Alpine

Pro Wmns

2 499,-

Hva er kaffe med sitron?

Kaffe og sitron er to vanlige ingredienser som finnes i nesten alle kjøkken. Kaffe – en av de mest konsumerte drikkene i verden – lages ved å brygge brente kaffebønner. Faktisk rapporterer omtrent 75% av nordmenn at de drikker det daglig, og det er ettertraktet hovedsakelig på grunn av koffeininnholdet, som stimulerer sentralnervesystemet og øker årvåkenhet og humør.

På den annen side er sitroner en frukt som tilhører slekten Citrus. De er verdens tredje mest produserte sitrusfrukt, etter appelsiner og mandariner. De er en viktig kilde til vitamin C og antioksidanter – sammen med mange andre nyttige planteforbindelser – og det er grunnen til at folk har brukt dem for sine medisinske egenskaper i århundrer.

4 869,-

MOUNTAIN

EQUIPMENT TUPILAK

6 499,-

-25%

-35%

3 999,-

Se hele utvalget!

MOUNTAIN

EQUIPMENT SKARDU

2 599,-

Kaffe med sitron-trenden foreslår å blande 1 kopp (240 milliliter) kaffe med saften av 1 sitron. Mens noen kanskje tror at det er en uvanlig kombinasjon, mener andre at fordelene oppveier den merkelige smaken – selv om vitenskapen kan være uenig.

1 359,-

2 099,-

-35%

GARMIN

Forerunner 45

GARMIN

Fenix 6X Pro Solar

10 199,-

Kaffe og sitron har flere helsefordeler

Både kaffe og sitroner har mange beviste helsemessige fordeler, som hovedsakelig er knyttet til deres høye innhold av antioksidanter. Disse molekylene beskytter kroppen din mot de skadelige effektene av store mengder frie radikaler.

Evidensbaserte fordeler med kaffe

Brente kaffebønner inneholder over 1000 bioaktive forbindelser, men koffein og klorogensyre (CGA) skiller seg ut som viktige aktive forbindelser med antioksidantkapasitet. De to aktiverer veier som beskytter mot kreftvekst, og knytter kaffe til redusert risiko for flere typer kreft, inkludert:

  • lever
  • prostata
  • endometrial
  • bryst
  • gastrointestinale
  • kolorektal

I tillegg har kaffe blitt assosiert med redusert risiko for type 2 diabetes, hjerte- og leversykdom og depresjon, samt Alzheimers og Parkinsons sykdom.

Til slutt er koffeininnholdet ansvarlig for drikkens energiforsterkende effekt, positive innflytelse på utholdenhetstreningsytelse og evnen til å øke antall kalorier du forbrenner.

Evidensbaserte fordeler med sitronsaft

Sitroner er en viktig kilde til vitamin C og flavonoider, som begge fungerer som kraftige antioksidanter. Vitamin C og sitrusflavonoider har vært knyttet til en lavere risiko for enkelte kreftformer. Begge forbindelsene gir også beskyttelse mot hjertesykdom, mens vitamin C beskytter immunforsvaret ditt og hjelper til med å bekjempe infeksjoner.

Som du kan se, tilbyr kaffe og sitroner et bredt spekter av fordeler som beskytter kroppen din mot kroniske plager. Likevel, å blande de to betyr ikke nødvendigvis en mer potent drikk som bidrar til slanking.

Ulemper med kaffe og sitron

Ulempene med å drikke kaffe og sitron, akkurat som fordelene, er resultatet av hver av ingrediensene sine ulemper. For eksempel tyder bevis på at kaffedrikkere kan bli avhengige av koffein, som Verdens helseorganisasjon (WHO) anerkjenner som en klinisk lidelse. Ytterligere studier indikerer også at regelmessig koffeininntak er knyttet til søvnforstyrrelser og tilhørende søvnighet på dagtid, økt risiko for svangerskapstap og halsbrann.

Når det gjelder sitroner, kan noen mennesker være allergiske mot juice, frø eller skall fra sitrusfrukter, selv om de vanligvis er uvanlige. I tillegg inneholder sitroner sitronsyre, som er en kjent bidragsyter til dental erosjon.

Virker kaffe og sitron slankende?

RABATT PÅ GARMIN SPORTSKLOKKER!

20-40%

Kaffe og sitroner tilbyr en rekke helsemessige fordeler, hovedsakelig på grunn av antioksidantinnholdet. Imidlertid er det ingen bevis som støtter påstanden om at å drikke kaffe med sitron lindrer diaré eller får fett til å smelte bort. Når det gjelder resten av blandingens proklamerte fordeler, kan du oppnå dem ved å konsumere kaffe eller sitronsaft separat. Dermed er det ikke nødvendig å blande de to hvis du ikke har lyst.

Relaterte artikler:

Sitron og ingefær shot

Ingefær og sitron ned i vekt

Referanser

Om forfatteren

PÅ TEKSTIL OG SKO!

50%

SPAR OPPTIL

60%

SKALLJAKKER

DUNJAKKER

TURBUKSER

SPAR

OPPTIL

LUKK

50%

PÅ TEKSTIL OG SKO!

SPAR OPPTIL

LUKK

40-90%

RABATT PÅ KJENTE MERKEVARER!

GJØR ET KUPP!

LUKK

5 499,-

3 849,-

ARC'TERYX Magnus Coat herre

-30%

LUKK

6 999,-

4 899,-

ARC'TERYX Beta SV

-30%

LUKK

1 499,-

899,-

RAB Torque - turbukse dame

-40%