Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Kaffe forbrenning

Koffein er inkludert i de fleste kommersielle fettforbrenningstilskudd i dag. Lær mer om kaffe og forbrenning.

Kaffe og forbrenning

Kaffe inneholder koffein, som er det mest konsumerte psykoaktive stoffet i verden. Koffein er også inkludert i de fleste kommersielle fettforbrenningstilskudd i dag – og med god grunn. Dessuten er det et av få stoffer som er kjent for å hjelpe til med å mobilisere fett fra fettvevet ditt og øke metabolismen. Men hjelper kaffe deg virkelig ned i vekt?

Kaffe inneholder stimulanter

Mange biologisk aktive stoffer som finnes i kaffebønner finner veien inn i den endelige drikken.

Flere av dem kan påvirke stoffskiftet:

  • Koffein: Den viktigste stimulanten i kaffe.
  • Theobromine: Det viktigste stimulerende middelet i kakao; finnes også i mindre mengder kaffe.
  • Teofyllin: En annet sentralstimulerende middel som finnes i både kakao og kaffe; har blitt brukt til å behandle astma.
  • Klorogensyre: En av de viktigste biologisk aktive forbindelsene i kaffe; kan bidra til å redusere absorpsjonen av karbohydrater.

Den viktigste av disse er koffein, som er veldig potent og har blitt studert grundig. Koffein virker ved å blokkere en hemmende nevrotransmitter kalt adenosin. Ved å blokkere adenosin, øker koffein avfyringen av nevroner og frigjøring av nevrotransmittere som dopamin og noradrenalin. Dette gjør at du føler deg mer energisk og våken. På denne måten hjelper kaffe deg med å holde deg aktiv når du ellers ville bli trøtt. Faktisk kan det forbedre treningsprestasjonene med gjennomsnittlig 11–12%.

Kaffe kan hjelpe til med å mobilisere fett fra fettvev

Koffein stimulerer nervesystemet, som sender direkte signaler til fettcellene, og ber dem bryte ned fett. Det gjør dette ved å øke blodnivået av hormonet epinefrin. Epinefrin, også kjent som adrenalin, reiser gjennom blodet ditt til fettvevet og signaliserer dem for å bryte ned fett og frigjøre det i blodet. Å frigjøre fettsyrer i blodet hjelper selvfølgelig ikke å miste fett, med mindre du forbrenner flere kalorier enn du bruker gjennom kostholdet. Denne tilstanden er kjent som en negativ energibalanse. Du kan nå en negativ energibalanse ved å enten spise mindre eller trene mer. En annen komplementær strategi er å ta fettforbrenningstilskudd som koffein.

Kaffe kan øke metabolismen

Hastigheten du forbrenner kalorier i ro kalles hvilemetabolisk hastighet (RMR). Jo høyere metabolsk hastighet, jo lettere er det å gå ned i vekt, og desto mer kan du spise uten å gå opp i vekt. Studier viser at koffein kan øke RMR med 3–11%, med større doser som har større effekt. Interessant nok skyldes mesteparten av økningen i metabolismen en økning i fettforbrenningen. Dessverre er effekten mindre uttalt hos de som er overvektige. En studie viste at koffein økte fettforbrenningen med hele 29% hos magre mennesker, mens økningen bare var omtrent 10% hos overvektige personer. Effekten ser også ut til å avta med alderen og er større hos yngre individer.

Kaffe og vekttap på lang sikt

Mennesker blir tolerante overfor effektene av koffein over tid. På kort sikt kan koffein øke metabolismen og øke fettforbrenningen, men etter en stund blir folk tolerante overfor effektene og det slutter å fungere. Men selv om kaffe ikke får deg til å forbrenne mer kalorier på lang sikt, er det fortsatt en mulighet for at den bremser appetitten og hjelper deg å spise mindre. I en studie hadde koffein en appetittreduserende effekt hos menn, men ikke hos kvinner, noe som fikk dem til å spise mindre på et måltid etter koffeinforbruk. En annen studie viste imidlertid ingen effekt for menn. Om kaffe eller koffein kan hjelpe deg å gå ned i vekt på lang sikt kan avhenge av den enkelte. På dette tidspunktet er det ingen bevis for slike langtidseffekter.

Relaterte artikler:

Hvor lenge er koffein i kroppen

Hvor mye koffein er farlig

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE