Jogging om morgenen

Jogging om morgenen. Lær mer om hvordan du kan jogge for å gjøre det enklere å komme i gang med trening om morgenen.

Jogge om morgenen

Mange har nok et ønske om å trene om morgenen, for å frigjøre tid på ettermiddag og kveld til andre gjøremål. For mange kan det imidlertid være vanskelig å motivere seg for trening om morgenen. En måte å gjøre denne treningen mer motiverende, kan være å jogge om morgenen med lav intensitet. Jogging om morgenen med lav intensitet, kan det gjøre det enklere å komme seg ut for å trene.

Jogging om morgenen med lav intensitet

Exclusive Winter Collection

For bedre å ha kontroll på med hvilken intensitet du skal jogge med om morgenen, kan du trene med pulssoner. Det kan du gjøre med hjelp av en enkel pulsmåler. Når du trener med pulssoner, blir det enklere å unngå å trene utelukkende etter fart, som fort kan føre til at du trener med for høy intensitet.

Jogge om morgenen med pulssoner

For å beregne dine pulssoner, må du vite makspulsen, og det kan du gjøre enkelt ved å bruke denne formelen: 211 – (0,64 * alder) (CERG, NTNU). Denne formelen har et avvik på +- 11 slag per minutt, så det er viktig at du prøver deg frem for å finne riktig makspuls for deg. For en mer nøyaktig måling av makspuls, får du gjort det på et treningssenter eller andre steder som utfører denne type testing.

Oversikten nedenfor har tatt utgangspunkt i en makspuls på 190.

  • Maksimal intensitet: Sone 5: 156-180 (87-100 prosent av makspuls)
  • Hard intensitet: Sone 4: 144-156 (80-87 prosent av makspuls)
  • Moderat intensitet: Sone 3: 126-144 (70-80 prosent av makspuls)
  • Lav intensitet: Sone 2: 108-126 (60-70 prosent av makspuls)
  • Svært lav intensitet: Sone 1: 90-108 (50-60 prosent av makspuls)

Oversikten viser med hvilken puls du kan trene, og du må justere sonene, slik at er i samsvar med din makspuls.

Jogging om morgenen bør etter denne oversikten bli gjennomført med lav til svært lav intensitet, i sone 1 og 2. Når du trener med svært lav intensitet, kan det være at du må gå i motbakker for å holde intensiteten du ønsker. Det kan passe helt fint når du skal komme i gang med trening om morgenen, når du er trøtt og kroppen ikke har våknet til skikkelig enda.

Hvor ofte du bør jogge om morgenen

Er du ikke vant med å trene om morgenen, kan det være smart å starte med 1-2 treningsøkter med jogging om morgenen, og at disse øktene ikke er for lange. Det vil være viktig for deg å holde motivasjonen opp for trening om morgenen, og da bør denne treningen være lett. Etter hvert når du får inn en rutine for trening om morgenen, kan du øke lengden på treningsøktene, og kanskje også intensiteten.

Jogging om morgenen

Jogging om morgenen med lav intensitet, kan være det som får deg i gang med trening. Motivasjonen din for å trene om morgenen kan bli enda bedre dersom du vet at du skal gjennomføre en treningsøkt som er kort og har lav intensitet. Treningseffekten vil være god selv om intensiteten er lav. Husk at hovedvekten av treningen du skal gjennomføre i løpet av en uke, uansett skal være lav.

Relaterte artikler:

10 tips som får deg i gang med løping om morgenen

Hvordan jogge seg ned i vekt

Om forfatteren

Legg inn kommentar

SYKLE TIL JOBBEN?

OPPTIL 40%

PÅ ELSYKLER!