Jogge om vinteren

Jogge om vinteren

Jogge om vinteren. Lær mer om jogging om vinteren, om hvordan og med hvilken intensitet du kan trene ute om vinteren.

Jogging om vinteren

Å jogging ute om vinteren kan være en effektiv og motiverende form trening gjennom hele vinterhalvåret. Å jogge om vinteren skal ikke være mer krevende enn at det kan være overkommelig trening for de aller fleste.

I denne artikkelen vil du lære mer om jogging om vinteren, og hvordan du kan trene for best mulig treningseffekt.

Jogge om vinteren med lav intensitet

Å jogge om vinteren med lav intensitet kan være lettere og mer fornuftig når det blir kaldt ute. Spesielt når det er streng kulde kan det være lurt å trene med mindre med hardere intensitet. Da kan det å jogge være et godt alternativ. Jogging med lav intensitet er mindre belastende for muskulatur, sener, ledd og leddbånd, og belastningen på luftveiene og lungene er også mindre når du trener med lavere intensitet.

Jogging om vinteren for nybegynnere

Har du liten eller ingen erfaring med løping fra før, kan jogging om vinteren være et godt alternativ. Å starte trening med lavere intensitet, kan være smart for nybegynnere som trenger en gradvis tilvenning til økt belastning. Utover vinteren og frem mot våren kan nybegynnere jogge og ha en gradvis tilvenning til økt treningsmengde og intensitet, og starte opp med trening med høyere intensitet når våren kommer.

Jogge om vinteren med best mulig effekt

For at du skal ha best mulig utbytte av jogging om vinteren, kan du kombinere jogging med trening med noe høyere intensitet. For nybegynnere kan det holde med trening i løyper som er kuperte, og la trening med høyere intensitet være å jogge i motbakker. I motbakkene vil pulsen naturlig gå noe opp. For løpere som har litt mer erfaring, kan jogging om vinteren kombineres med fartslek, eller at man avslutter joggeturen med raske stigningsløp.

Jogge om vinteren

Jogging om vinteren er viktig trening både for nybegynnere og mer erfarne løpere. Nybegynnere kan jogge om vinteren for å komme i gang med trening, og ha en gradvis økning i treningsmengde utover vinteren. For mer erfarne løpere, kan jogging være en del av basistreningen frem mot neste sesong, og også som restitusjonstrening etter harde treningsøkter.

Relaterte artikler:

Jogge når det er kaldt

Jogging som trening

Om forfatteren

Legg inn kommentar