Intervalltrening på tredemølle

Intervalltrening på tredemølle. Lær hvordan du kan gjennomføre effektiv intervalltrening på tredemølle for å bli en raskere løper.

Trene intervaller på tredemølle

Å trene intervaller på tredemølle kan være en effektiv å trene opp fart på. Du enkelt bruke forhåndsinnstilte program eller legge inn intervaller manuelt på mølla. Tredemølla inviterer til fart, og du trenger heller ikke tenke på å holde jevn fart gjennom hele intervallet. Det order tredemølla for deg. Trener du etter pulssoner er det enkelt å tilpasse farten etter intensiteten du ønsker.

Hvordan trene intervaller på tredemølle

Bestemme lengde eller tid du ønsker å bruke på tredemølle, og antall repetisjoner. Intensiteten på intervallene bør veksle mellom moderat til hard. Du bør gjennomføre intervalltreningen progressivt ved at du øker intensiteten gradvis gjennom hele intervallet. Det kan forhåndsinnstilles på enkelte møller eller gjøres manuelt. Still inn tredemølla med 2 prosents stigning for å utligne for manglende luftmotstand. For bakkeintervaller øk helningen ytterligere. Gjennomføre intervaller i ønsket i lengde eller tid med tilpassede pauser mellom hvert intervaller.

Kombinere intervalltrening på tredemølle med løping ute

For å ha best mulig treningseffekt bør du kombinere mølletrening med løping ute. Å trene løping på tredemølle kan være meget effektiv utholdenhetstrening, og kan også bidra til at du blir en raskere løper. Tredemølle kan blant annet være effektivt for å trene deg opp til å holde en jevn, høy fart over tid. Det du mangler gjennom trening på tredemølle er frasparket. Du løper på et bånd i bevegelse, og det du gjør er å løfte beina for hvert steg, uten et skikkelig fraspark. Å trene utelukkende på tredemølle kan bidra til at du ikke får trent opp leggmuskulaturen i stor nok grad, noe du vil merke godt hvis du har trent en lenger periode på mølle. Derfor bør du kombinere løping på tredemølle med løping ute, slik at du opprettholder styrken i leggmuskulaturen din.

Relaterte artikler:

4×4 på tredemølle

Progressiv intervalltrening for løpere

Om forfatteren

Legg inn kommentar