Intervalltrening på sykkel

Intervaller. Bare ordet kan utløse frykt selv for de mest hardbarkede syklistene. Lær mer om hvordan du kan gjennomføre intervalltrening på sykkel.

Du har sikkert allerede hørt om høyintensiv intervalltrening, eller kort fortalt HIIT. Mens noe av intervalltreningen under kan betraktes som HIIT (spesielt den Tabata-inspirerte), kan intervalltrening også bygges rundt trening med intensitet. Bonusen, uansett hvilken variant du går for, har en nylig studie vist at intervalltrening med høy intensitet faktisk kan forbrenne fett opptil 28,5 prosent mer enn trening med moderat intensitet.

Intervaller for muskulær utholdenhet

Bygg kraft og trene kroppen din til å komme seg raskt mellom intervallene. I middels til høyt gir, tråkk hardt i 40 sekunder, og restituere deretter i 20 sekunder. Gjenta 10 ganger. Det er ett sett. Gjennomføre opptil 4 sett, og hvile 5 minutter mellom settene.

Sprintintervaller for bedre tråkkfrekvens

Disse lynraske intervallene hjelper deg med å utvikle en flytende og effektiv tråkkfrekvens. Tråkk så hardt du kan i 10 sekunder i et gir, og restituere i 20 sekunder. Gjenta i 10 til 15 minutter. Hvile 5 minutter. Gjennomføre et nytt sett.

Bakkeintervaller for å bli sterkere

I moderat stigning, stå ut av salen og trå opp bakken så raskt som mulig i 30 sekunder. Sykle tilbake til utgangspunktet. Gjenta, denne gangen sittende. Veksle mellom å stå og sitte i 6 omganger. Restituere 10 minutter. Gjør et nytt sett.

Tabata-intervaller for å utvikle styrke

Disse intense øvelsene er utviklet av den japanske treningsforskeren Izumi Tabata, og trener kroppen din til å bruke mer muskler, samt øker intensiteten du kan opprettholde i løpet av en 60-minutters periode, som tilsvarer din laktatterskel. Sprint så hardt som mulig i 20 sekunder. Deretter rolig i 10 sekunder. Gjenta seks til åtte ganger.

Intervalltrening på terskel

Å trene på terskel vil hjelpe deg med å opprettholde tempoet i avslutningene. Under den neste turen, sykle så hardt du kan i 2 til 3 minutter. Restituere i lett tempo i 2 minutter. Gjennomføre opptil tre sett.

Relaterte artikler:

Kondisjonstrening på sykkel

Kontinuerlig trening

Om forfatteren