SKOBONANZA!

OPPTIL 40%

RABATT

ALT FRA FRITIDSSKO, LØPESKO, TIL FJELLSTØVLER


HØSTKUPP!

Intervalltrening på bane

Intervalltrening på bane. Denne treningsøkta ble gjennomført med 10×2 minutters progressiv intervalltrening på bane.

Denne treningsøkta gjennomførte relativt korte intervaller på bane, med pauser tilsvarende halve tiden av intervallet.

Intervalltrening

Intervalltrening er løping med høy intensitet i kortere eller lengre perioder, med relativt korte pauser mellom hvert intervall. Intervalltrening er en effektiv måte å forbedre din aerobe kapasitet, noe du vil lære mer om hva er i neste kapittel. Å trene intervaller er effektiv trening for å bygge opp din fart og utholdenhet for løping.

Riktignok skal du løpe intervaller med høy intensitet, og det stemmer at intervalltrening kan være hardt, men ikke hardere enn at det skal være fullt overkommelig for både nybegynnere og de som er mer erfarne med løping.

Målet med intervalltreningen på bane

Målet med treningsøkta er å øke aerob kapasitet gjennom å trene intervaller som ligger litt under og på anaerob terskel. Hensikten er å trene meg opp i å løpe komfortabelt hardt over et lenger tidsrom under maraton i 2019.

Gjennomføring av treningsøkta

Treningsøkta ble gjennomført på følgende måte:

Intervallene ble gjennomført med en intensitet som mellom 85-90 prosent av makspuls. Pausene var lange nok til at pulsen gikk ned i 60-70 prosent av makspuls, slik at jeg fikk hentet meg inn igjen nok til å gjøre alle intervallene med hard intensitet. Hvis jeg hadde ønsket en ren terskeltrening denne treningsøkta, kunne jeg hatt pause på 30-45 sekunder.

Stigningsløpene i etterkant av intervalltreningen var en effektiv måte å øke blodgjennomstrømmingen, slik at avfallsstoffer raskere blir transportert vekk fra muskulaturen. Disse løpene bidro til å friske opp muskulaturen. Å jogge ned avslutningsvis er fin måte å roe ned og avrunde treningsøkta.

Intervalltrening på bane

Denne treningsøkta ble gjennomført kontrollert, uten at gjennomføringen var for krevende. Selv om pulsen lå høyt snaut halvparten av intervallene, gikk det helt fint å gjennomføre. I og med at intervalltreningen ble løpt på bane, var farten også relativt høy for meg, 3:40-45 per km.

Relaterte artikler:

Hard intervalltrening på bane

Progressiv intervalltrening

Om forfatteren

Legg inn kommentar

HØSTKUPP!

Av Spurt

SKOBONANZA!

OPPTIL 40% RABATT

ALT FRA FRITIDSSKO, LØPESKO TIL FJELLSTØVLER!