Intervalltrening om våren

Intervalltrening om våren. Lær mer om hvordan skal trene intervaller om våren, og hvordan komme i gang med intervalltrening etter en lang vinter.

KAMPANJER HOS MILRAB |

Trene intervaller om våren

Våren er tiden for å trene intervaller, spesielt hvis du ikke har gjennomført mye intervalltrening gjennom vinteren. Har du derimot gjennomført jevnlige intervalløkter gjennom vinteren, kan du videreføre denne treningen når våren kommer, og ha en jevn progresjon med tanke på hva du trener av intervall, hvor mye og med hvilken intensitet.

Komme i gang med intervalltrening om våren

Dersom det har vært sparsomt med intervalltrening i vinterhalvåret, bør du tenke nøye igjennom hvordan du vil starte opp med intervalltrening når våren kommer. Etter et lenger opphold med trening med høyere intensitet, er ikke kroppen vant til belastningen det er å trene intervaller, og det er viktig at du har en gradvis økning i hvor mye du trener og med hvilken intensitet. Ha fokus på å trene intervall for å redusere belastningen, og med det redusere risikoen for skader.

Trene kortintervall om våren

Det kan være smart å starte med kortintervall, når du tar opp igjen intervalltreningen om våren. Treningsøkter med kortintervall kan bli gjennomført over et relativt kort tidsrom. Selv om intervallene blir løpt med høy intensitet og med korte pauser, er belastningen moderat fordi intervallene blir gjennomført over et kort tidsrom. Dette kan være effektivt for å komme i gang med intervalltrening, og redusere risikoen for skader.

Trene motbakkeintervall om våren

Motbakketrening med bakkeintervaller er en annen effektiv måte å trene intervaller på om våren. Bakkeintervaller gir minst like god effekt som intervalltrening på flatmark. Belastningen er også mindre når du løper i motbakker, og du får også trent på løpeteknikk for bedre løpsøkonomi. Også motbakkeintervall er trening du kan gjennomføre over et relativt kort tidsrom.

Intervalltrening om våren

Har du gjennomført jevnlig intervalltrening gjennom hele vinteren, kan du kombinere trening med kortintervall med lenger intervaller. Husk at du alltid ser trening med høyere intensitet i lys av den totale treningsmengden i løpet av en treningsuke. Hovedvekten bør alltid ligge på trening med lav intensitet.

Relaterte artikler:

Effektiv intervalltrening for løpere

Den beste intervalltreningen for nybegynnere

Om forfatteren

Legg inn kommentar