Intervalltrening med moderat til hard intensitet

0
469
Intervalltrening med moderat til hard intensitet


HØSTSALG!Intervalltrening med moderat til hard intensitet. Denne intervalløkta besto av 4×800 meter intervall med aktiv restitusjon mellom hver intervall.

I og med at denne intervalløkta ble gjennomført dagen etter en langtur, var jeg usikker på om hvordan det ville påvirke gjennomføringen av intervalltreningen. På bakgrunn av dette bestemte jeg meg for å ha en naturlig progresjon med tanke på hvilken intensitet jeg skulle løpe intervallene, og løpe etter hvordan jeg følte meg.

Gjennomføring av intervalltrening

Planen for intervalløkta var langintervall med løping med moderat intensitet som «pause» mellom hvert intervall. Jeg gjennomførte følgende:

  • Oppvarming i 2 km med lav intensitet
  • 4×800 meter intervall
  • 400 meter «pause» mellom hvert intervall
  • Jogge ned i 10 minutter
  • Varighet på treningsøkta: 45 minutter
  • Intensitet: Cirka 10 minutter med lav intensitet, og 35 minutter med moderat til hard

Selv om nærmere 80% av treningsøkta ble gjennomført med moderat til hard intensitet, var likevel gjennomføringen kontrollert, og treningen opplevdes ikke som særlig hard. Årsaken til det kan være at intensiteten ble økt gradvis, slik at kroppen fikk en naturlig tilvenning til økt intensitet.

Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-life

VI HAR ALT DU 

TRENGER TIL

HJEMMETRENINGEN!Mye av grunnen til at så mye av treningsøkta ble gjennomført med relativ høy intensitet er sannsynligvis på grunn av at det var aktiv restitusjon med løping som «pause» mellom hvert intervall.

Tips til intervalltrening med moderat til hard intensitet

Intervalltrening bør alltid gjennomføres progressivt, ved at du øker farten gradvis innenfor hvert intervall, og fra ett intervall til det neste. Det vil gi kroppen tid til å venne seg til økt belastning, noe som kan forebygge skader og bidra til at du får bedre effekt ut av intervalltreningen. Varm muskulatur jobber bedre en kald muskulatur. En progressiv intervalløkt gjør det lettere å disponere kreftene gjennom hele treningsøkta, ved at du unngår å ta ut deg helt ut før du har gjennomført alle intervallene.

Å gjennomføre intervalltrening med aktiv restitusjon, der du løper i pausene, kan være hardt, men skal ikke være hardere enn at du holder deg innenfor pulssonene for løpetreningen du gjennomfører. Intervallene bør ikke overstige sone 4, og den aktive restitusjonen mellom hvert intervallene bør ikke overstige sone 3. For nybegynnere kan det være lurt å ha rask gange som pause fremfor jogging.

Relaterte artikler:

Den beste intervalltreningen for nybegynnere

Restitusjonstid når du trener løping med høy intensitet

Annonse fra X-LIFESchwinn IC7 spinningsykkel er en tøff spinningsykkel fra en av verdens største merkevarer, kjent for sin kvalitet og unike design!