OPPTIL

-50%

MILRABDAGENE!


00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

Intervalltrening for Ringeriksmaraton

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

Ringeriksmaraton har en løype som krever at du gjennomfører variert intervalltrening i opptreningen til maraton. Lær mer om hvordan du kan trene intervaller for Ringeriksmaraton.

GARMIN epix Gen 2 Sapphire

GARMIN Forerunner 945

4 699,-

11 490,-

Sjekk prisen!

Sjekk prisen!

Løypeprofil for Ringeriksmaraton

Ringeriksmaraton veksler mellom cirka 80 og 211 høydemeter over havet, med mye kupert terreng og tøffe stigninger. Intervalltrening kan bidra til å gjøre deg raskere og øke din aerobe kapasitet og utholdenhet for Ringeriksmaraton. Mye opp og ned vil kreve at du greier å slå om takten mens du løper, og det kan variert og systematisk intervalltrening gjøre deg bedre på.

Løypeprofil Ringeriksmaraton

Hvordan trene intervaller for Ringeriksmaraton

Du bør periodisere intervalltreningen for Ringeriksmaraton ved at du starter opp treningsprogrammet med en hovedvekt av korte intervaller, for så å gå gradvis over til å løpe stadig lenger intervaller utover i den maratonspesifikke delen av treningsprogrammet, som gjerne er 2-3 måneder før Ringeriksmaraton. Det er viktig å understreke at du ikke at du enten skal løpe kortintervall eller langintervall, men at du i perioder skal ha en hovedvekt av korte og lange intervaller. Løypa i Ringeriksmaraton har mye motbakker, så motbakketrening med motbakkeintervaller er påkrevd for at du ikke skal bli knekt i motbakkene, og greie å holde et høyt tempo gjennom hele løpet. Intervalltreningen er viktig også for å greie å slå om takten og øke tempoet etter tunge motbakker. Variere også intervalltreningen med sprintintervaller og pyramideintervaller. Intervalltrening er trening du kan gjennomføre ukentlig, 1-2 ganger, avhengig av hvor mye du trener ukentlig. Husk at intervalltrening og annen løpetrening med høyere intensitet, ikke bør utgjøre mer enn 20 prosent av den totale treningsmengden din i løpet av en uke. Intensiteten på intervalltreningen kan være progressiv, som vil si at du øker intensiteten gradvis gjennom hele intervalløkta. Typisk vil intensiteten da veksle mellom moderat til hard.

1 990,-

5 490,-

-64%

SurPlus Marina SUP – NY 2022
Pakke 10’8″

Relaterte artikler:

GARMIN fenix 6 Sapphire Titanium

GARMIN epix

Gen 2 – Slate

8 313,-

6 693,-

Trene med pulssoner for Ringeriksmaraton

Hvordan trene langturer for Ringeriksmaraton

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

Om forfatteren

Legg inn kommentar

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds
00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds