ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |Intervalltrening for Holmenkollstafetten

Holmenkollstafetten er en stafett med en variert og krevende løypeprofil. Lær hvordan du kan trene intervaller for Holmenkollstafetten, for å trene opp hurtighet og aerob utholdenhet.

Intervalltrening for Holmenkollstafetten 2020

Når du skal trene for Holmenkollstafetten 2020, bør intervalltrening inngå som en viktig del av treningsopplegget ditt. Variert intervalltrening kan bidra til at du kan spare sekunder, og til og med minutter på de lengste etappene av Holmenkollstafetten. Du bør trene kortintervall og langintervall, samt motbakkeintervaller, avhengig av hvilken etappe du trener for. Sprintintervaller kan også være effektiv trening, særlig på de korteste etappene av stafetten.

Trene progressive intervaller for Holmenkollstafetten

Progressiv intervalltrening for Holmenkollstafetten kan være intervalltrening der du øker intensiteten gradvis innenfor hvert intervall, og fra ett intervall til det neste. Når du trener intervaller på denne måten får du best mulig effekt, fordi det er enklere å fordele kreftene utover i intervalløkta. Det er mer motiverende å trene progressive intervaller, fordi du venner deg mentalt til å løpe med stadig høyere intensitet. Du reduserer også risikoen for skader, fordi du trener mindre med hard intensitet.

Hvordan trene intervall for Holmenkollstafetten

Som nevnt kan du ha fokus på korte og lange intervaller, og også gjennomføre motbakketrening med motbakkeintervaller. Kortintervaller kan ha lengde på alt fra 100-400 meter, eller intervaller på alt fra 15 sekunder opp til 2 minutter. Kortintervaller blir gjerne løpt med høy intensitet. Likevel er belastningen liten fordi intervallene er av såpass kort varighet. Hvor høy belastningen er avhenger også av hvor mange repetisjoner du gjennomfører. Langintervaller kan ha en lengde på alt fra 800-1200 meter, eller 3-6 minutters varighet. Intensiteten på langintervaller er noe lavere enn for kortintervaller. Langintervaller og kortintervaller kan bli gjennomført på fast underlag, enten på grus, asfalt eller bane. Det er også mulig å gjennomføre intervalltrening i terreng. Motbakkeintervaller for Holmenkollstafetten kan bli gjennomført i bakker med 5-7 grader helning, og ha en lengde på alt fra 100-1500 meter, avhengig av hvilken etappe du trener for. Intensiteten på bakkeintervallene er gjerne rundt terskel, med rolig jogg ned igjen som pause.

Relaterte artikler:

Løypeprofil Holmenkollstafetten 2020

Terskeltrening for Holmenkollstafetten

Om forfatteren

Legg inn kommentar