Intervaller på mølle

Tredemøllesesongen nærmer seg raskt, og selv om mange løpere gruer seg for å løpe på tredemølle, kan det være et ekstremt effektivt treningsverktøy.

En av de beste og enkleste måtene å unngå kjedsomhet under en tredemølleøkt er å løpe intervaller på mølle. Ikke bare holder det deg opptatt (minuttene flyr forbi), men innsats med høy intensitet får også hjertet til å pumpe og utfordrer muskulaturen på en annen måte enn rolig løping. Intervaller med høy intensitet kan også øke løpshastigheten din.

Ved å trene HIIT-intervaller kan du få en supereffektiv tredemølleøkt på 20 minutter eller mindre. I hovedsak tar det 60 sekunder med intens aktivitet, deretter 30 sekunders hvile, utført åtte til ti ganger for å maksimere resultatene.

HIIT trening på mølle

  • Start med en 10 minutters jogging i et rolig og jevnt tempo som oppvarming, for å gjøre musklene klare for løping med høyere intensitet.
  • Veksle mellom intervaller på 30 sekunder med hard intensitet, med restitusjon i 30 sekunder mellom hvert intervall. Utføre 10 repetisjoner
  • Avkjøling i 10 minutter avslutningsvis.

Relaterte artikler:

Gerilja intervaller på mølle

Intervall tredemølle

Om forfatteren