Intervall på mølle

Intervalltrening er en spesielt effektiv måte å trene på, og intervaller på mølle kan være en måte å variere denne type trening på.

Intervalltrening er en treningsform med vekslende øvelser med høy intensitet (80-90% av makspuls) med kortere pauser med lavere intensitet. Intervalltrening kan innlemmes i nesten hvilken som helst treningsrutine, inkludert en tredemølleøkt.

Fordeler med intervall på mølle

Det er mange fordeler med intervalltrening på mølle. Noen av disse fordelene inkluderer:

  • Økt utholdenhet. Intervaller på mølle med høy intensitet med korte pauser er mer fordelaktig når du skal bygge utholdenhet enn å trene i konstant tempo. Intervalltrening kan effektivt senke en løpers laktatterskel, slik at de kan løpe i et høyere tempo over lengre tid.
  • Lavere appetitt. Studier viser at personer som utfører kardio- og muskeltoningsøvelser i intervaller spiser omtrent 500 kalorier mindre per dag enn de som utfører styrketrening en dag og utholdenhetstrening den neste. Det er bevis for at kombinasjon av disse øvelsene kan endre hormonene som styrer sulten i kroppen.
  • Redusert stress. Intervalltrening er en fin måte å holde seg motivert og aktiv, og det er godt dokumentert at det å være aktiv er en effektiv måte å redusere stresshormoner i kroppen, som kortisol.

Variert hastighet når du trener på mølle

En måte å innlemme intervalltrening i en tredemølleøkt er å endre hastighetsinnstillingene. Løpere kan starte med en oppvarming der de går eller langsom jogging. Finn deretter en litt høyere hastighet som du kan holde over lengre tid. Du kan øke hastigheten med en halv kilometer i timen i to minutter og deretter gå tilbake til basishastigheten.

Erfarne løpere kan øke farten med 2-5 km i timen i løpet av intervallperioden, men bør gå tilbake til basehastigheten etter å ha kjørt i et raskere tempo i 2-3 minutter. Intervallene bør fortsette i en periode på 15 til 20 minutter, etterfulgt av en nedkjølingsperiode med mye lavere hastighet.

Variere stigningen på mølla

Å variere stigningen er et annet alternativ for intervalltrening med en god tredemølle. Trenere som ønsker å variere stigningen for intervalltrening, bør likevel starte med en oppvarming eller langsom jogging med en stigning på 1,0. Etter omtrent ti minutter kan de øke høyden til 2,0 i ett minutt, etterfulgt av en retur til 1,0 i en restitusjonsperiode på ett minutt.

Du bør holde farten konstant gjennom den midtre delen av treningen. Endring av stigningen vil få kroppen til å jobbe hardere i korte perioder, uansett hastighet. Intervallene skal alltid følges av en nedkjølingsperiode med en stigning på 1,0.

Lengde på intervallene

Lengden på hver treningsperiode med høy intensitet kan begynne på 30 sekunder for personer som ikke har trent og kan være så lange som fem minutter for erfarne mosjonister i god form. Hvileperioder kan forkortes når treningsnivået øker, og lengden på hvilen vil variere avhengig av formnivå og lengden på intervallene. Alternativt kan det være aktiv hvile der du går eller jogger på mølla i pausene.

Relaterte artikler:

Hvordan trene bakkeintervall på mølle

Intervaller på tredemølle

Om forfatteren