Intervall med stigning

0
476
Intervall med stigning


HØSTSALG!

Opptil 

23%

rabatt!Lær mer om hvordan du kan gjennomføre progressive intervaller med stigning for å trene opp hurtighet, styrke og løpeteknikk for bedre løpsøkonomi.

Intervalltrening med stigning

Intervalltrening med stigning kan gjennomføres i motbakker med 5-7 graders stigning. Løper du lenger intervaller med stigning, gjør det ingenting om motbakken flater ut i partier. Det er bare en fordel for å få opp tempoet i partiene med mindre stigning. Intervall med stigning kan du gjøre i intervaller som veksler mellom alt fra 30-500 meter eller lenger, litt avhengig av hvilken distanse du trener for.

Hvorfor trene intervall med stigning

Intervalltrening med stigning kan gjøre deg raskere og sterkere, og også bidra til at du får trent opp løpeteknikk for bedre løpsøkonomi. Intervalltrening med stigning gir tilnærmet like god effekt som intervalltrening på flatmark. I og med at hastigheten er lavere, vil også belastningen bli mindre, noe som kan redusere risikoen for skader. Når du løper i motbakker, kan det styrke muskulaturen i beina, spesielt legger og lår. Motbakketrening kan også være effektiv for å trene opp løpeteknikk. Når du løper i motbakker må du løfte knærne skikkelig for å komme over i hofta for hvert løpesteg du tar. Prøv å ha en noenlunde samme kroppsholdning når du løper i motbakker som når du løper på flatmark, lett fremoverlent med en rak holdning i kroppen.

Relaterte artikler:

Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-life

VIP20

VI HAR ALT DU

TRENGER TIL

HJEMMETRENINGEN!

20% MED

RABATTKODE:

VIP20


Trene løping med bakkeintervaller

Motbakketrening for løpere

Annonse fra X-LIFESX-erfit Indoor 200 er en stødig og solid spinningsykkel for deg som ønsker å komme i form!