Intensitet på langturer for maraton

Intensitet på langturer for maraton. Hvilken intensitet bør man ha når man trener langturer for maraton? Hvilken intensitet har du på langturene?

Intensitet når du trener langturer

Det kan være interessant å diskutere i hvilken grad man bør variere intensiteten når man trener langturer i opptreningen til maraton. Langturene er viktige, og kan utgjøre selve grunnmuren når du trener deg opp til å løpe maraton. Langturene øker fettforbrenningen din og gjør kroppen mer effektiv i å omsette og lagre glykogen. Langturene venner også beina dine til belastningen det er å løpe langt. Du må orke å være på beina i flere timer.

Rolige og raske langturer

Hovedvekten av all løpetrening du gjennomfører bør være med lav intensitet, og det prinsippet gjelder også for langturer. Intensiteten bør være lav. Belastningen det er å løpe langturer med lav intensitet kan være tøff nok. Ofte er det ikke utholdenheten eller din aerobe kapasitet det står på når du løper langturer, men heller det at kreftene i beina tar slutt. Det er kanskje det viktigste du bør trene opp når du løper langturer, og det kan du i stor grad gjøre med å løpe rolige langturer med lav intensitet.

Å trene raske langturer kan også være effektivt, men du bør være veldig forsiktig med hvordan og hvor ofte du trener langturer med høyere intensitet. Denne type langturer vil kreve mye lenger restitusjon, og når du trener lenge med høyere intensitet, vil det også øke risikoen for skader. Hvis du skal trene raske langturer, bør du ikke gjøre det oftere en hver fjerde uke. Kanskje du heller burde gjennomføre raske avslutninger på enkelte langturer. Avslutt de siste 5-10 minuttene med moderat til hard intensitet. Det kan ha meget god effekt, og belastningen blir ikke særlig større fordi den høye intensiteten strekker seg over et relativt kort tidsrom.

Med hvilken intensitet trener du langturer? Trener du bare rolige langturer eller gjennomfører du noen harde langturer av og til?

Om forfatteren

Legg inn kommentar