Ingefær mot sure oppstøt

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Hvis du har kjent på ubehaget som følger med sure oppstøt, har du sannsynligvis prøvd mange behandlinger for å finne lindring. Men har du prøvd ingefær? Lær mer om hvorvidt ingefær hjelper mot sure oppstøt.

Mens reseptfrie medisiner og livsstilsendringer kan hjelpe, kan naturlige midler, som ingefær, også lette symptomene dine. Ingefær er en sentral ingrediens i kinesisk medisin. I små doser kan ingefær fungere som en anti-inflammatorisk i systemet ditt. Hvis du tar for mye, kan du imidlertid gjøre symptomene verre.

Relatert: Ingefær er roten til alt godt

Hva er fordelene med ingefær?

  • Små doser ingefær kan lindre gastrointestinale irritasjoner.
  • Ingefær kan redusere sannsynligheten for at magesyre renner opp i spiserøret.
  • Ingefær kan også redusere betennelse. Dette kan lindre symptomer på sure oppstøt.

Ingefær er rik på antioksidanter og kjemikalier som kan gi en rekke medisinske fordeler. Dens fenoliske forbindelser sies å lindre gastrointestinale irritasjoner og redusere magesammentrekninger. Dette betyr at ingefær kan redusere sannsynligheten for at syre strømmer fra magen tilbake til spiserøret.

Ingefær kan også redusere betennelse. En studie fra 2011 fant at deltakere som tok ingefærtilskudd hadde reduserte betennelsesmarkører innen en måned. Disse antiinflammatoriske egenskapene er av spesiell interesse for forskere, spesielt når det gjelder sure oppstøt. Dette er fordi betennelse i spiserøret er et sentralt kjennetegn ved tilstanden. Ingefær kan også redusere kvalme, forhindre muskelsmerter og lette hevelse.

Hva forskningen sier

Selv om ingefærs antiinflammatoriske egenskaper kan gjøre det effektivt mot sure oppstøt, er det ikke medisinsk grunnlag for dette. På dette tidspunktet er det ingen studier på om ingefær er en passende behandling for symptomer på sure oppstøt. Forskning på ingefær er først og fremst begrenset til dens kvalmereduserende evner. Forskere undersøker fortsatt den generelle sikkerheten til ingefær og eventuelle medisinske egenskaper den kan ha.

Relatert: Ingefær sin virkning på kroppen

Ingefær mot sure oppstøt

Ingefær kan skrelles, deretter rives eller kuttes for å brukes når du lager mat. Den kan spises rå, i vann for å lage ingefærte, eller legges til suppe, stek, salat eller andre måltider.

En av kjemikaliene som finnes i ingefær er en ingrediens i noen syrenøytraliserende midler. Ingefær er også tilgjengelig i pulver-, kapsel-, olje- eller teform.

Det viktigste å huske er å ta ingefær med måte. Å holde seg til rundt fire gram – litt mindre enn en åttendedel av en kopp – bør være nok til å gi deg litt lindring uten å gjøre symptomene verre. Du kan også dele dette opp og ta delte doser gjennom dagen.

Risiko ved å innta ingefær

Når det tas i små doser, er det få bivirkninger forbundet med bruk av ingefær. Mindre bivirkninger kan inkludere gass eller oppblåsthet. Hvis du har en betennelsestilstand som sur refluks, kan det å ta mer enn fire gram ingefær i løpet av en 24-timers periode føre til ytterligere halsbrann. Bivirkninger er generelt forbundet med ingefær i pulverform.

Relatert: Bivirkninger av gurkemeie og ingefær

Andre behandlingsalternativer for sure oppstøt

Det finnes en rekke behandlinger du kan prøve hvis sure oppstøt er sporadisk.

  • Tums og andre syrenøytraliserende midler kan bidra til å nøytralisere magesyre og gi rask lindring.
  • H2-blokkere, som cimetidin (Tagamet) og famotidin (Pepcid), reduserer mengden syre magen din produserer.
  • Protonpumpehemmere, som omeprazol (Prilosec), arbeider for å redusere magesyre og helbrede spiserøret.

Sterkere medisiner er tilgjengelige for å behandle mer avanserte tilfeller av denne sykdommen. Du trenger resept på disse medisinene. Legen din kan råde deg til å bruke en eller flere av disse medisinene for best resultat:

  • Reseptbelagte H2-blokkere, som nizatidin (Axid)
  • Reseptbelagte protonpumpehemmere, som esomeprazol (Nexium) og lansoprazol (Prevacid)

Disse legemidlene har en liten risiko for vitamin B-12-mangel og beinbrudd.

Spiserørstyrkende medisiner, som baklofen, kan redusere hvor ofte lukkemuskelen slapper av og lar syre strømme oppover. Dette stoffet har «betydelige» bivirkninger og er vanligvis reservert for de mest alvorlige tilfellene av GERD.

Hvis medisiner ikke gir deg lindring, kan kirurgi være et annet alternativ. Leger utfører vanligvis en eller to prosedyrer for personer med GERD. Man styrker esophageal sphincter ved hjelp av et LINX-apparat. En annen forsterker lukkemuskelen ved å vikle toppen av magen rundt den nedre spiserøret.

Referanser

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren