Ingefær mot hoste

Ingefær er rik på anti-inflammatoriske egenskaper sammen med egenskaper som bidrar til å øke kroppens immunitet. Ingefær kan også bidra til å lindre hoste. Lær mer om ingefær mot hoste.

De antiinflammatoriske egenskapene til ingefær hjelper til med å lindre smerten under sår hals og er en krydret, stikkende urt, den gir også varme som kroppen trenger på dette tidspunktet. Og ved å øke immuniteten holder den også slike infeksjoner i sjakk. Så hvis du lider av sår hals eller hoster, kan disse kjerringrådene være nyttige for deg.

Hoste er en plagsom tilstand som kan være både irriterende og smertefull. Mange mennesker tyr til medisiner for å lindre symptomene, men visste du at ingefær kan være en effektiv og naturlig måte å bekjempe hoste på? I denne artikkelen skal vi utforske hvordan ingefær kan hjelpe mot hoste, samt hvordan det kan styrke immunforsvaret ditt.

Hva er ingefær?

Ingefær er en rot som har blitt brukt i århundrer for sine medisinske egenskaper. Den tilhører ingefærfamilien og har en skarp, krydret smak som er karakteristisk for mange asiatiske retter. Ingefær inneholder en rekke bioaktive forbindelser, inkludert gingerol, som gir planten dens unike egenskaper.

Relatert: Honning mot hoste

Hvordan virker ingefær mot hoste?

Ingefær har flere egenskaper som kan bidra til å lindre hoste og andre symptomer på luftveisinfeksjoner:

Antiinflammatoriske egenskaper

Ingefær inneholder antiinflammatoriske forbindelser som kan redusere betennelse i luftveiene, noe som kan bidra til å lindre hoste og irritasjon.

Slimløsende effekt

Ingefær kan hjelpe til med å løsne opp og fjerne slim fra luftveiene, noe som gjør det lettere å hoste opp og lindre tett nese og bryst.

Immunsystemstyrkende egenskaper

Ingefær inneholder antioksidanter og andre næringsstoffer som kan styrke immunforsvaret ditt, slik at kroppen bedre kan bekjempe infeksjoner som forårsaker hoste.

Hvordan bruke ingefær mot hoste?

Det er flere måter å inkludere ingefær i kostholdet ditt for å bekjempe hoste:

Ingefærte

Kok opp vann og tilsett fersk ingefærrot skåret i skiver eller revet ingefær. La det trekke i noen minutter før du drikker det. Tilsett gjerne litt honning eller sitron for ekstra smak og lindring.

Ingefærjuice

Press fersk ingefær og bland saften med litt vann og eventuelt litt honning. Drikk dette flere ganger om dagen for å lindre hoste og styrke immunforsvaret.

Ingefærkapsler eller kosttilskudd

Du kan også ta ingefær i form av kapsler eller kosttilskudd, som kan være praktisk for de som ikke liker smaken av ingefær eller som ønsker en mer konsentrert dose.

Relatert: Kløe i halsen og hoste

Andre fordeler med ingefær for helsen

I tillegg til å være effektivt mot hoste, har ingefær en rekke andre helsefordeler som kan bidra til å forbedre generell helse og velvære:

Fordøyelsesstøtte

Ingefær har lenge blitt brukt som et naturlig middel mot fordøyelsesproblemer som kvalme, oppkast og fordøyelsesbesvær. Det kan bidra til å berolige mageirritasjon og fremme bedre fordøyelse.

Smertelindring

De antiinflammatoriske egenskapene til ingefær kan bidra til å lindre smerte og betennelse, noe som kan være nyttig for personer med leddgikt, muskelsmerter eller menstruasjonssmerter.

Redusert risiko for hjerte- og karsykdommer

Studier har vist at regelmessig inntak av ingefær kan bidra til å senke blodtrykket og kolesterolnivåene, samt redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Bekjemper betennelse

Ingefær inneholder kraftige antioksidanter som kan bidra til å bekjempe betennelse i kroppen, noe som er knyttet til en rekke kroniske sykdommer, inkludert kreft og diabetes.

Relatert: Hoster opp grønt slim om morgenen

Hvordan velge og lagre ingefær?

Når du velger ingefær, bør du se etter rotknoller som er faste og tunge for størrelsen. Unngå rynkede eller myke knoller, da dette kan indikere at ingefæren er gammel eller forringet. Ideelt sett bør du også se etter økologisk dyrket ingefær for å unngå potensielle rester av kjemiske sprøytemidler.

Når du har kjøpt ingefær, oppbevar det i en papirpose eller plastpose i kjøleskapet. Du kan også fryse ingefær for å forlenge holdbarheten. Skrell og hakk ingefæren før du fryser den, slik at den er klar til bruk når du trenger den.

Oppskrifter med ingefær

Her er noen enkle oppskrifter som inkluderer ingefær og kan bidra til å lindre hoste og styrke immunforsvaret:

Ingefær- og sitronshot

Bland ferskpresset sitronsaft med revet ingefær og litt honning. Drikk en liten shot av denne blandingen hver morgen for å styrke immunforsvaret og få en energiboost.

Ingefær- og hvitløkssuppe

Kok opp kyllingbuljong sammen med hakket ingefær, hvitløk, løk, gulrøtter og andre grønnsaker etter eget ønske. La det småkoke til grønnsakene er møre og smakfull suppe som kan lindre hoste og forkjølelse.

Ingefær og grønn te smoothie

Bland fersk ingefær med grønn te, spinat, banan og litt honning i en blender til du får en jevn og næringsrik smoothie. Denne drikken er fullpakket med antioksidanter og kan bidra til å styrke immunforsvaret ditt.

Ingefær + honningdrikk

Den primære indikasjonen på en infeksjon, kan være sår hals. På dette tidspunktet, riv litt ingefær og tilsett det i en kjele med kokende vann. Når det koker, tilsett honningen, press en halv sitron og du er klar. Dette er gunstig for både sår hals og hoste. Ingefær reduserer betennelsen som oppstår i halsen når den er sår, og honningen hjelper til med å lindre hosten.

Ingefær + Tulsi te

Dette har vært et middel i de fleste indiske husholdninger i svært lang tid. Alt du trenger å gjøre er å rive ingefær og legge til 4-5 Tulsi-blader i vannet når du lager te. La vannet koke i rundt et minutt og tilsett deretter resten av ingrediensene. Denne infusjonen av ingefær og Tulsi sammen vil redusere temperaturen på kroppen din hvis du har feber, og vil også hjelpe deg å bli kvitt hodepine og hoste.

Relatert: Hvordan bli kvitt tørrhoste

Ingefærdrikk + sitrongress

Sitrongress er også rik på soppdrepende og anti-inflammatoriske egenskaper som hjelper deg med å takle influensa, forkjølelse og hoste. Når den kombineres med ingefær, er denne drikken ren magi. Kok opp revet ingefær og tilsett enten tørket eller fersk sitrongress i det kokende vannet. Skru av koketoppen og la dette trekke i 3-4 minutter. Du kan tilsette honning hvis du liker det søtt.

Ingefærdrikk + sitron

Å tilsette sitronsaft i varmt vann sammen med litt ingefær hjelper til med å forebygge og fjerne slim fra kroppen. Ingefær fungerer også som en antioksidant og hjelper kroppen med å frigjøre giftstoffer som kan virke forebyggende på infeksjon. Kok opp ingefærvann og skvis litt sitron i det. Vitamin C som finnes i sitron fungerer også som et aktivt middel i fjerning av slim og gir lindring ved hoste.

Rå ingefærrot

Å tygge på ingefærroten kan høres litt for intenst ut, men det er resultatene også. Dette er en av de beste måtene å få alle fordelene ingefær kan gi under forkjølelse og hoste. For å få de beste resultatene, anbefales det å gjøre dette minst 2-3 ganger om dagen, men hvis du ikke føler deg komfortabel med det, skal du heller ikke gjøre det.

Ingefærpulver

Å tilsette ingefærpulver til maten kan også være svært gunstig for kroppen din for å bekjempe symptomene på influensa. Bare tilsett rundt 2 ts av dette pulveret til maten mens du lager mat, og du vil se en merkbar endring i helsen din.

Forsiktighetsregler og potensielle bivirkninger

Mens ingefær vanligvis er trygt å konsumere i moderate mengder, bør noen grupper være forsiktige eller unngå det helt. Dette inkluderer personer som tar blodfortynnende medisiner, gravide kvinner og personer med visse typer hjerte- eller mageproblemer. Det er alltid lurt å konsultere en lege før du starter noen form for nytt kosttilskudd, spesielt hvis du har underliggende medisinske tilstander.

Mens ingefær generelt betraktes som trygt for de fleste mennesker når det konsumeres i moderate mengder, er det viktig å være oppmerksom på noen potensielle bivirkninger og forsiktighetsregler:

Mageirritasjon

Noen mennesker kan oppleve mageirritasjon, halsbrann eller diaré etter å ha konsumert ingefær, spesielt i store mengder eller når det tas på tom mage. Hvis du opplever ubehagelige symptomer, bør du redusere mengden ingefær du konsumerer eller unngå det helt.

Interaksjoner med medisiner

Ingefær kan samhandle med visse medisiner, inkludert blodfortynnende medisiner som warfarin og aspirin. Det kan også påvirke effekten av blodsukkersenkende medisiner og blodtrykksmedisiner. Hvis du tar noen form for reseptbelagte medisiner, er det viktig å konsultere legen din før du inkluderer ingefær i kostholdet ditt.

Risiko for blødning

På grunn av ingefærens antikoagulerende egenskaper, kan det øke risikoen for blødning hos noen mennesker, spesielt de som allerede tar blodfortynnende medisiner eller har en tendens til å blø lett. Unngå å konsumere ingefær i store mengder hvis du har økt risiko for blødning.

Allergiske reaksjoner

Selv om det er sjeldent, kan noen mennesker oppleve allergiske reaksjoner på ingefær, som kløe, elveblest eller hevelse i ansiktet eller halsen. Hvis du opplever noen av disse symptomene etter å ha konsumert ingefær, bør du søke medisinsk hjelp umiddelbart.

Relatert: Kjerringråd mot hoste

Avsluttende tanker

Ingefær er ikke bare en deilig krydderrot, men den har også mange potensielle helsefordeler, inkludert lindring av hoste, styrking av immunforsvaret og bekjempelse av betennelse. Ved å inkludere ingefær i kostholdet ditt gjennom te, juice, oppskrifter eller kosttilskudd, kan du dra nytte av dens helbredende egenskaper og opprettholde god helse på en naturlig måte. Husk alltid å konsultere en lege hvis du har spesielle helsemessige bekymringer eller tar medisiner som kan samhandle med ingefær.

Konklusjon

Ingefær er en naturlig ingrediens med mange potensielle helsefordeler, inkludert lindring av hoste, styrking av immunforsvaret og bekjempelse av betennelse. Ved å inkludere ingefær i kostholdet ditt gjennom te, juice, oppskrifter eller kosttilskudd, kan du dra nytte av dens helbredende egenskaper og opprettholde god helse på en naturlig måte.

Det er viktig å huske på forsiktighetsregler og potensielle bivirkninger når du bruker ingefær, spesielt hvis du har underliggende helseproblemer eller tar medisiner som kan samhandle med ingefær. Ved å være oppmerksom og konsultere en lege om nødvendig, kan du nyte fordelene med ingefær på en trygg og effektiv måte.

Referanser

Om forfatteren