ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |Ingefær mot forkjølelse

Folk har brukt ingefær i matlaging og medisin siden antikken, også mot forkjølelse. Lær mer om ingefær mot forkjølelse.

Ingefær mot forkjølelse

Ingefær er et populært hjemmemiddel mot kvalme, magesmerter og andre helseproblemer. Folk bruker typisk fersk eller tørket ingefær i matlagingen, og noen tar ingefærtilskudd for deres mulige helsegevinst. Antioksidanter og andre næringsstoffer i ingefær kan bidra til å forhindre eller behandle leddgikt, betennelse og forskjellige typer infeksjoner. Forskere har også studert potensialet for å redusere risikoen for diabetes, kreft og andre helseproblemer.

I denne artikkelen vil du lære mer om de mulige helsemessige fordelene med ingefær og forskningen bak dem.

Fordeler

Ingefær kan ha betennelsesdempende, antibakterielle, antivirale og andre helsemessige egenskaper. Nedenfor er noen av de mulige medisinske bruksområdene for ingefær.

Å redusere gass og forbedre fordøyelsen

Forbruk av ingefær kan bidra til å forbedre fordøyelsen. Flere studier har undersøkt ingefærs effekter på gassene som dannes i tarmsystemet under fordøyelsen. Noe forskning indikerer at enzymer i ingefær kan hjelpe kroppen med å bryte opp og utvise denne gassen, og gi lindring fra ubehag. Ingefær ser også ut til å ha gunstige effekter på enzymene trypsin og bukspyttkjertel lipase, som er viktige for fordøyelsen. I tillegg kan ingefær bidra til å øke bevegelsen gjennom fordøyelseskanalen, noe som antyder at det kan lindre eller forhindre forstoppelse.

Lindre kvalme

Noe forskning indikerer at ingefær kan bidra til å lindre morgenkvalme og lindre kvalme etter kreftbehandling. En liten studie fra 2010 undersøkte effekten av ingefærrotpulvertilskudd mot kvalme hos 60 barn og unge voksne som gjennomgikk cellegift. Analysen viste at tilskuddet førte til redusert kvalme hos de fleste som tok det.

Lindrer forkjølelse og influensa

Mange bruker ingefær for å komme seg etter forkjølelse eller influensa. Bevisene som støtter dette middelet er imidlertid mest anekdotisk. I 2013 studerte forskerne effekten av fersk og tørket ingefær på ett luftveisvirus i menneskelige celler. Resultatene indikerte at fersk ingefær kan bidra til å beskytte luftveiene, mens tørket ingefær ikke hadde samme innvirkning. I 2013 startet en liten studie for å undersøke populariteten til urtemedisin som forkjølelses- eller influensabehandling. Selv om ingefær var blant de mest populære ingrediensene i disse midlene, kan det hende at noen av deltakerne ikke har brukt det.

Smertelindring

Forskere bak en liten studie, som inkluderte 74 frivillige, fant at en daglig dosering på 2 gram rå eller oppvarmet ingefær reduserte treningsinduserte muskelsmerter med omtrent 25%. I mellomtiden konkluderte en gjennomgang av studier med at ingefær kan bidra til å redusere dysmenoré – smerter rett før eller under menstruasjonen. Forfatterne erkjenner imidlertid at de inkluderte studiene ofte var små eller av dårlig kvalitet.

Støtter kardiovaskulær helse

Det er noe som tyder på at ingefær ekstrakt kan hjelpe med hjerte- og karsykdommer. For eksempel fant en gjennomgang at en dosering på 5 gram eller mer kan forårsake betydelig, gunstig blodplateaktivitet.

Relaterte artikler:

Langvarig hoste etter forkjølelse

Forkjølelse som ikke går over

Om forfatteren

Legg inn kommentar