Ingefær er roten til alt godt

Ingefær kan brukes fersk, tørket, pulverisert eller som olje eller juice. Det er en veldig vanlig ingrediens i oppskrifter. Det er noen ganger lagt til bearbeidet mat og kosmetikk. Lær mer om hvorfor ingefær er roten til alt godt.

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Inneholder gingerol, som har kraftige medisinske egenskaper

Ingefær har en lang historie med bruk i ulike former for tradisjonell og alternativ medisin. Det har blitt brukt til å hjelpe fordøyelsen, redusere kvalme og bidra til å bekjempe influensa og forkjølelse, for å nevne noen av formålene.

Den unike duften og smaken av ingefær kommer fra dens naturlige oljer, hvorav den viktigste er gingerol. Gingerol er den viktigste bioaktive forbindelsen i ingefær. Det er ansvarlig for mye av ingefærs medisinske egenskaper.

Gingerol har kraftige antiinflammatoriske og antioksidanteffekter, ifølge forskning. For eksempel kan det bidra til å redusere oksidativt stress, som er et resultat av å ha en overflødig mengde frie radikaler i kroppen.

Relatert: Hvor mye ingefær pr dag

Kan behandle mange former for kvalme, spesielt morgenkvalme

Ingefær ser ut til å være svært effektiv mot kvalme. Det kan bidra til å lindre kvalme og oppkast for personer som gjennomgår visse typer operasjoner. Ingefær kan også hjelpe kjemoterapirelatert kvalme, men større menneskelige studier er nødvendig.

Det kan imidlertid være det mest effektive når det kommer til svangerskapsrelatert kvalme, for eksempel morgenkvalme. Selv om ingefær anses som trygt, snakk med legen din før du tar store mengder hvis du er gravid.

Det anbefales at gravide kvinner som er nær fødsel eller som har hatt spontanaborter unngår ingefær. Ingefær er kontraindisert med en historie med vaginal blødning og koagulasjonsforstyrrelser.

Relatert: Ingefær sin virkning på kroppen

Kan hjelpe med vekttap

Ingefær kan spille en rolle i vekttap, ifølge studier utført på mennesker og dyr. En litteraturgjennomgang fra 2019 konkluderte med at ingefærtilskudd betydelig reduserte kroppsvekten, midje-hofteforholdet og hofteforholdet hos personer med overvekt eller fedme.

En studie fra 2016 av 80 kvinner med fedme fant at ingefær også kunne bidra til å redusere kroppsmasseindeks (BMI) og blodinsulinnivåer. Høye insulinnivåer i blodet er assosiert med fedme.

En litteraturgjennomgang fra 2019 av funksjonell mat konkluderte også med at ingefær hadde en svært positiv effekt på fedme og vekttap. Det er imidlertid behov for ytterligere studier.

Ingefærs evne til å påvirke vekttap kan være relatert til visse mekanismer, for eksempel dets potensiale til å bidra til å øke antall forbrente kalorier eller redusere betennelse.

Kan hjelpe mot slitasjegikt

Det er noen studier som viser at ingefær er effektivt for å redusere symptomer på slitasjegikt, spesielt slitasjegikt i kneet.

Kan drastisk senke blodsukkeret og forbedre risikofaktorer for hjertesykdom

Ingefær har vist seg å senke blodsukkernivået og forbedre ulike risikofaktorer for hjertesykdom hos personer med type 2 diabetes.

Relatert: Fersk ingefær i te

Kan hjelpe til med å behandle kronisk fordøyelsesbesvær

Ingefær ser ut til å fremskynde tømming av magen, noe som kan være gunstig for personer med fordøyelsesbesvær og relatert ubehag i magen.

Kan redusere menstruasjonssmerter betydelig

Ingefær ser ut til å være svært effektiv mot menstruasjonssmerter når det tas i begynnelsen av menstruasjonsperioden.

Kan bidra til å senke kolesterolnivået

Det er noen bevis, både hos mennesker og dyr, på at ingefær kan føre til betydelige reduksjoner i LDL (dårlig) kolesterol, totalt kolesterol og triglyseridnivåer i blodet.

Inneholder et stoff som kan bidra til å forebygge kreft

Ingefær inneholder stoffet gingerol, som ser ut til å ha beskyttende effekt mot kreft. Det er imidlertid behov for flere studier.

Kan forbedre hjernens funksjon og beskytte mot Alzheimers sykdom

Dyrestudier tyder på at ingefær kan beskytte mot aldersrelatert skade på hjernen. Det kan også bidra til å forbedre hjernefunksjonen hos middelaldrende kvinner.

Kan bidra til å bekjempe infeksjoner

Ingefær kan bidra til å bekjempe skadelige bakterier og virus, noe som kan redusere risikoen for infeksjoner.

Relatert: Er det farlig å spise for mye ingefær

Referanser

Om forfatteren