20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Idrett og helse

Enten det er lagspill, løping eller svømming, kan idrett gjøre deg sunnere og lykkeligere på grunn av den fysiske aktiviteten som er involvert.

Å drive med sport bidrar til muskelutvikling, koordinering, kardiovaskulær helse og mange andre fordeler forbundet med sykdomsforebyggin Fysisk aktivitet kan forebygge kroniske sykdommer, inkludert hjerte- og karsykdommer, diabetes, kreft, hypertensjon, fedme, depresjon og osteoporose, ifølge Sport and Development.org.

Sport og helse

Å drive med idrett kan hjelpe barn med å utvikle sunne bein, sterkere kardiovaskulære systemer og kraftigere lunger. Barn utvikler også motoriske ferdigheter og kognitive ferdigheter. Å være fysisk aktiv som barn gjør det mer sannsynlig å fortsette å med sport som voksen, og fremme livslang helse. Blant kvinner kan idrett bidra til å forhindre osteoporose og hoftebrudd. Eldre som driver med idrett har muligheter til å holde kroppen i bevegelse, føle seg uavhengig og sosialisere med andre på en sunn måte.

Å være fysisk aktivitet

Å drive med idrett kan hjelpe folk å oppnå mål relatert til vekttap, muskelutvikling og fettreduksjon på grunn av den fysiske aktiviteten som er involvert. Barn som driver med sport er mindre sannsynlig å oppleve fedme hos barn. Fysisk aktivitet er forbundet med hormonregulering og styrke immunforsvaret, ifølge True Sport.org.

Idrett og mental helse

Det er ikke bare kroppen din som drar nytte av idrett. Å drive med idrett bidrar til mental helse, og hjelper til med å forhindre depresjon og bedrer selvtilliten og selvfølelsen. Individer som deltar i sport, kan også ha nytte av det sosiale aspektet, utvikle vennskap med lagkamerater og føle seg som en del av en gruppe. Barn kan lære positive psykiske helseferdigheter, inkludert ansvarlighet, ledelse og dedikasjon. Å drive sport er en nøkkelstrategi for å redusere stress, fordi kroppen din frigjør følsomme endorfiner mens du trener.

Ulike idretter, forskjellige fordeler

Noen idretter er forbundet med spesielle helsemessige fordeler. For eksempel kan løping bidra til å oppnå større beintetthet. Folk som spiller volleyball drar nytte av økt koordinering og fleksibilitet mellom hånd og øye. Bordtennis hjelper også spillere med å bedre hånd-øye-koordinasjonen, samtidig som det fremmer bedre hjernehelse på grunn av den raske tenkningen som er involvert.

Det handler om livsstil

Hvilken livsstil du velger å føre, kan få helt avgjørende konsekvenser for hva slags liv du får. Har du en sunn livsstil som består av et sunt kosthold og regelmessig trening, vil det gi deg bedre livsstilskvalitet i form av mer overskudd og mindre sannsynlighet for sykdom.

Relaterte artikler:

Sammenhengen mellom helse og livsstil

Hva er sunn livsstil

Om forfatteren


INNSPURT!

Av Spurt

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!