35%

RABATT

PÅ ET STORT

UTVALG AV  SKO!-63%

-64%

-53%

-55%

1 990,-

5 990,-

5 490,-

2 790,-

3 999,-

1 490,-

5 490,-

2 490,-

Hypopressiv trening

Den hypopressive treningen, også kjent som hypopressiv abdominal gymnastikk, er en relativt nylig teknikk som brukes til å trene bekkenbunnen og toning i magen.

Årsaken til at Hypopressiva kalles Abdominal hypopressiv gymnastikk skyldes at treningen kan betraktes som en sport i seg selv. Det er også raskt å gjennomføre. Du trenger ikke trene i treningsstudioet i to eller flere timer av gangen, hvis du ikke vil det.

1 490,-

3 999,-

-63%

SurPlus Basic SUP – NY

2022 pakke, 9,4″

-20%

-20%

-21%

-20%

2 512,-

3 140,-

3 188,-

3 985,-

4 099,-

5 199,-

3 785,-

3 028,-

Den hypopressive øvelsen

Når du utfører hypopressiv trening, aktiverer du veldig intenst en betydelig del av posturale muskler. Mens apné, som holder pusten i noen sekunder, faktisk hjelper til med å øke stoffskiftet og forbrenne kalorier.

Brukt sammen med kegler kan hypopressiv trening hjelpe til med å lage tilpassede bekkenbunnsøvelser som fullt ut omfatter å trene hele bekkenbunnen.

GARMIN fenix 7X Sapphire Solar

SVART

GARMIN fenix 7X Sapphire Solar GRÅ

11 490,-

9 409,-

Hypopressiv trening er en treningsteknikk ment for å aktivere fibrene i bekkenbunnen. De arbeider også med magemusklene (abdominal skrå og tverrgående). Det er en pusteøvelse der du trekker sammen magemusklene etter full pust. Du kombinerer dette med et par spesifikke posisjoner som hjelper deg med å trekke sammen musklene for best resultat. Etter full utånding løfter du organene opp i brystkassen uten å puste inn og holder deretter stillingen i noen sekunder før du slapper av. Du vil da puste inn igjen.

SALG PÅ BRILLER!

OPPTIL

-50%

Fordeler med hypopressiv trening

Hypopressive trening har mange fordeler for helsen din, inkludert:

 • Redusere ryggsmerter: Disse mageøvelsene forbedrer ryggsituasjonen og hjelper dermed til å forebygge ryggsmerter.
 • Redusere midjen: Hypopressiv trening reduserer midjens diameter og styrker magen uten å skade bekkenbunnen.
 • Forebygging av plate- og bukbrokk: Det forbedrer bekkenområdet uten å anstrenge nakke og korsrygg, noe som ofte skjer ved bruk av tradisjonelle mageøvelser.
 • Forbedre seksuell funksjon (ytelse, følsomhet og glede): Å få muskeltonus i bekkenbunnen forbedrer følelsene av sex og orgasmer vil bli kraftigere.
 • Behandling og forebygging av urininkontinens: Disse øvelsene styrker bekkenbunnen for å forhindre lekkasje og styrker magesekken for å avlaste trykket på området.
 • Behandler og forhindrer bekkenorganforfall: Sterk buk hjelper til med å støtte bekkenorganene og frigjør dermed spenninger i leddbåndene som støtter dem. Du kan også bidra til å fikse bekkenorganprolaps på grunn av ‘vakuumeffekten’. Hypopressiv trening skaper et undertrykk i bekkenhulen som hjelper organene å stige og gå tilbake til sin normale stilling.
 • Hjelper kvinner både før og etter fødsel: Det hjelper med urininkontinens og bekkenorganforfall, som er vanlige problemer forbundet med graviditet før og etter.
 • Forbedrer luftveisfunksjonen: Øker pusteevnen
 • Forbedrer kroppsholdning og balanse: Øvelsene aktiverer posturale muskler, som hjelper til med holdning og balanse.
 • Forbedrer atletisk ytelse: Som en pusteøvelse forbedrer det kardiorespiratorisk kondisjon.

GARMIN fenix 6 Sapphire Titanium

GARMIN epix

Gen 2 – Slate

7 955,-

6 799,-

Det fine med denne typen øvelser er at det ikke krever et sted eller spesifikt utstyr. Så du kan gjøre dem enkelt hvor som helst og med liten tid til rådighet.

Dette er retningslinjene for hypopressiv trening:

 • Sett deg med ryggen rett, men avslappet.
 • Først pust inn mens du åpner ribbeina, og pust deretter ut all luften.
 • Når det ikke er luft igjen, må du ikke puste inn. Du må blokkere pusten slik at ingen luft kan komme inn eller ut. Hvis det er en av de første gangene, kan du gjøre dette først ved å klype nesen med en hånd og lukke munnen.
 • Nå åpner du ribbeina igjen og later til å ta pusten. Ikke pust faktisk inn. Du vil føle organene dine løfte seg inn i ribbeina. Hold nå denne posisjonen i fire sekunder … 1… 2… 3… 4. Pust deretter inn og hvile.

Relaterte artikler:

Beste trening for vektreduksjon

Kardiovaskulær trening

Om forfatteren