Hvorfor varme opp

Lær mer om hvorfor det er så viktig å varme opp før du gjennomfører løpetrening med høyere intensitet, og hvordan du kan varme opp for best mulig effekt.

Oppvarming når du trener løping

Oppvarming er viktig både med tanke på bedre ytelse når du trener, og for at du skal redusere risikoen for skader. Jo høyere intensitet du tenker å trene med, jo viktigere er det at du har varmet opp skikkelig i forkant.

Hvorfor du bør varme opp før trening med høyere intensitet

Når du starter å løpe er muskulaturen kald og lite fleksibel. Hvis du kjenner etter, går det gjerne litt tregt i starten når du begynner å løpe, og det er fordi muskulaturen er kald og stiv. Etter hvert når du har løpt noen kilometer, vil du merke at det går mye lettere, fordi muskulaturen har blitt varm og smidig. Hvis du starter rett på løping med moderat til hard intensitet, tøyer og sliter du på en muskulatur som er lite fleksibel, noe som kan risikoen dramatisk for at du skal få avrivninger i muskulaturen eller andre typer skader.

Hvordan varme opp før trening med høyere intensitet

Gjennomføre rolig jogg i 10-15 minutter før all trening med høyere intensitet. Avslutt oppvarmingen med 2-3 korte stigningsløp, for å forberede muskulaturen på belastningen som kommer. For at muskulaturen skal få en gradvis tilvenning til økt belastning, bør du også trene progressivt, som vil si at du øker intensiteten gradvis når du trener intervall, tempo eller andre former trening med høyere intensitet. Da får muskulaturen en gradvis tilvenning til økt intensitet, noe som kan bidra til å redusere skaderisikoen ytterligere.

Relaterte artikler:

Trene uten å varme opp

Hvorfor jogge før trening

Om forfatteren

Legg inn kommentar