Hvorfor trene kondisjon

Hvorfor trene kondisjon. Lær mer om hvorfor du bør trene kondisjon og hvilken effekt du kan ha av effektiv kondisjonstrening.

Hva er kondisjon og kondisjonstrening

Kondisjon kan være en treningstilstand eller utholdenhet, og et mål for evnen til å utføre langvarig fysisk arbeid, også kjent som aerob kapasitet. Kondisjonen bestemmes av evnen hjertet har til å pumpe ut blod til arbeidende muskler og musklenes evne til å forbrenne det tilførte oksygenet.

Kondisjon, populærbetegnelse for treningstilstand eller utholdenhet, og således et mål på evnen til å utføre langvarig fysisk arbeid (aerob kapasitet). Kondisjonen bestemmes av hjertets evne til å pumpe blod ut til de arbeidende muskler og av musklenes evne til å forbrenne det tilførte oksygenet.

Kondisjonstrening kan være trening som forbedrer din aerobe kapasitet. Dette er trening som fordrer at du bruker de store muskelgruppene gjennom løping, sykling, svømming eller langrenn. For å ha god effekt av kondisjonstreningen kan du eksempelvis gjennomføre intervalltrening.

Hvorfor trene kondisjon

Å trene kondisjon innenfor forskjellige utholdenhetsidretter kan i tillegg til å gi deg bedre kondisjon også gjøre deg sterkere og raskere. Å trene kondisjon gjør deg mer konsentrert, og vil også gi deg overskudd til andre daglige gjøremål. I tillegg til å bli fysisk sterkere, kan du også bli sterkere mentalt av å trene kondisjon. Å trene kondisjon kan også ha en rekke helsemessige, gunstige effekter.

Relaterte artikler:

Trening for bedre kondisjon

Effektiv kondisjonstrening for nybegynnere

Om forfatteren

Legg inn kommentar