ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |Hvorfor trene bein

Å trene bein øker styrken og toner kroppen, samtidig som det forbedrer den generelle utholdenheten og ytelsen.

Hvorfor trene bein

Styrketrening er viktig for å styrke ryggen, hoftene og beina, samtidig som det forbedrer bevegeligheten og stabiliteten. Styrketrening for beina er ideelt for de som ønsker å bli sterkere, og foridrettsutøvere, inkludert løpere og syklister.

Vekttap

Når du trener styrke på bein, bruker du de store muskelgruppene i underkroppen, som bygger muskler og reduserer kroppsfett. Dette kan øke hvilemetabolismen din, som lar deg forbrenne flere kalorier og trimme vekk overflødig vekt. Hvis du ønsker å gå ned i vekt, kan du legge styrketrening av bein inn i en treningsrutine med høy intensitet, der du både bruker kroppen som belastning, og bruker tunge vekter.

Balanse og stabilitet

Styrketrening på bein er ensidig trening av underkroppen der du kan jobbe uavhengig av hver side av kroppen din, gjennom eksempelvis utfall. Utfall aktiverer dine stabiliserende muskler for å utvikle balanse, koordinasjon og stabilitet. Å jobbe ett bein om gangen får kroppen til å være mindre stabil, noe som tvinger ryggraden og kjernen til å jobbe hardere for å holde seg balansert.

Justering og symmetri

Utfallsøvelser er bedre enn bilaterale øvelser for rehabilitering, siden de kan korrigere ubalanser og ujevnheter i kroppen din for å gjøre den mer symmetrisk. Hvis du har en side som er mindre sterk eller fleksibel, kan du bruke litt ekstra tid på å jobbe på denne siden, slik at du ikke overkompenserer eller overforbruker den dominerende siden.

Bedre holdning

Utfall eller andre styrkeøvelser for bein styrker rygg- og kjernemuskulaturen uten å legge for mye belastning på ryggraden. En sterk, stabil kjerne reduserer sjansen for skader og forbedrer kroppsholdningen, noe som gjør krevende bevegelser lettere.

Relaterte artikler:

Hvorfor trene knebøy

Styrkeøvelser med spensthopp

Om forfatteren

Legg inn kommentar