ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |Hvorfor strekke ut etter trening

Har du bestemt deg for å hoppe over tøying etter trening? Etter en god treningsøkt kan det være fristende å bare slå seg på sofaen og ta det med ro. Treningen din er imidlertid ikke helt ferdig. Lær mer om hvorfor du bør strekke ut etter trening.

En skikkelig nedkjøling er nødvendig, og dette vil inkludere forskjellige typer tøying. Hvis du ikke har strukket ut etter en treningsøkt, kan det hende du har problemer med muskler og ledd. Du er kanskje ikke klar over hva de beste tøyningene er etter en treningsøkt.

Hvorfor bør du strekke ut etter trening?

Følgende er tre spesifikke grunner til at du ikke bør hoppe over

.

  • Tøying forbedrer hjertefunksjonen – Trening får blodet til å flyte, noe som gir flere viktige helsefordeler. Det er imidlertid like viktig å få pulsen tilbake til et normalt nivå etter at treningen er over. Å strekke seg riktig vil hjelpe hjertet tilbake til normal hastighet på en sunn måte.
  • Tøying reduserer melkesyre – Kroppen produserer melkesyre når du trener, noe som bidrar til såre, vonde muskler. Tøying kan bidra til å redusere opphopning av melkesyre i hele kroppen. Det slapper også av spente muskler.
  • Å strekke ut etter trening begrenser muskel- og leddbelastning – Å tøye på riktig måte kan begrense belastningen på muskler og ledd. Det vil hjelpe musklene til å holde seg fleksible og tonede. Dette vil til slutt redusere sjansen for skade etter trening.

Årsaker og symptomer på ikke å tøye ut etter trening

Etter en treningsøkt føler du kanskje ikke behovet for å tøye hvis musklene dine ikke verker eller er såre. Men det er flere potensielle effekter av å ikke ta deg tid til å tøye ut riktig etter trening. Du kan oppleve stivhet hvis du ikke tøyer tilstrekkelig. Muskler og sener som ikke strekkes skikkelig etter trening kan være mer utsatt for skader. Hvis du allerede har en skade, anbefales det å innarbeide en tøyerutine. Det er også viktig å ikke bare sørge for at du tøyer etter trening, men at du også gjør de riktige typene tøyninger.

Hvordan fysioterapi kan hjelpe

Å tøye etter trening kan bidra til å holde musklene og leddene i toppform. Det er viktig å finne en kvalifisert fysioterapeut som kan lære deg en rekke tøyeøvelser. Hvis du sliter med muskel- og leddsmerter forårsaket av manglende uttøyning, kan det også hjelpe å besøke en fysioterapeut. En kan terapeut kan hjelpe deg med å øke fleksibiliteten din, redusere skader og kan til og med forbedre din atletiske ytelse.

Om forfatteren