Hvorfor slanking ikke fungerer

Slanking er gjerne et midlertidig og svært restriktivt program for å gå ned i vekt. Lær mer om hvorfor slankekurer ikke fungerer, og hvorfor du bør holde deg langt unna usunne dietter.

For å gå ned i vekt fungerer ikke dietter! Ja, du mister vekt, men omtrent 95% av de som går ned i vekt med slanking vil gå opp igjen om 1 til 5 år., kanskje også enda raskere. Siden slanking per definisjon er en midlertidig diett eller matplan, vil den ikke fungere i det lange løp. Dessuten kan det å slutte med restriktive dietter føre til overspising. Og siden kroppen din ikke vil at du skal sulte, reagerer den på altfor restriktive dietter ved å bremse ned metabolismen eller forbrenningen, noe som gjør det enda vanskeligere å gå ned i vekt.

Strenge dietter kan være skadelige. De kan for eksempel mangle viktige næringsstoffer. Dessuten gir de deg ingenting med tanke på et sunt kosthold. Når du har “fullført” dietten, er du ganske raskt tilbake til de samme usunne spisemønstrene som forårsaket vektøkningen din i utgangspunktet. Dette er begynnelsen på “yo-yo slanking”, og kan føre til andre alvorlige helseproblemer. For restriktive dietter kan ta all gleden av det å spise. Slanking, sammen med den hyppige og tvangsmessige veiingen som følger med, kan føre til spiseforstyrrelser. Usunn slanking øker sannsynligheten for at du kan utvikle en spiseforstyrrelse enn hos folk som ikke gjør det.

Skruppelløse mennesker tilbyr deg mirakelkurer som angivelig skal gjør deg slank, i pulver eller pilleform. For desperate mennesker mennesker som ønsker å gå ned i vekt, kan det i beste fall koste dem tid og penger. I verste fall alvorlige helsemessige konsekvenser. Har du noen gang lagt merke til at det for mange produkter vil være enda mer effektivt hvis kombinerer med et sunt kosthold og trening? Hopp over trylleformene; Det er sunn mat og trening som er de effektive ingrediensene.

Slanking og trening

Den beste måten å oppnå og opprettholde vekten du ønsker er gjennom regelmessig trening og et sunt kosthold. Trene regelmessig med lav, moderat og noe hard intensitet. Variere også med hva du trener. Variert og regelmessig trening vil sikre at du jevnt over har en høyere forbrenning, noe som vil gjøre det enklere for deg å ha kontroll på vekten. Du kommer heller ikke utenom et sunt og balansert kosthold. Spis mye grønnsaker og noe magert, hvitt kjøtt. Hold deg til grove kornprodukter, nøtter og sunne oljer. Styr unna sukker og sukkerholdige drikker. Dette er tomme kalorier og frarøver kroppen viktige vitaminer og mineraler.

Relaterte artikler:

Kosthold for løpere

Balansert kosthold når du trener løping

Om forfatteren

Legg inn kommentar