Hvorfor skal pannekakerøre svelle

Mange oppskrifter på mat som sveler og pannekaker sier at røren skal svelle kort før du steker de. Dette kan virke merkelig skritt, men det skjer mer når pannekakerøren når den sveller enn du ser. Lær hvorfor pannekakerøren skal svelle før du steker den.

Når pannekakerøren sveller, absorberer stivelsesmolekyler i melet væsken i røren. Dette får dem til å svelle og gir røren en tykkere, mer tyktflytende konsistens. Eventuelt gluten som dannes under miksingen av røren får også tid til å slappe av, og luftbobler jobbes sakte ut av pannekakerøren.

Relatert: Havrepannekaker uten egg

Dette svellingen sikrer en tynn og ensartet struktur til de ferdige pannekakene, som med de hule skallene av popcorn eller den papirtynne kvaliteten på crêpes. Og fordi glutenet hadde tid til å slappe av, er teksturen utrolig delikat i stedet for seig.

Relatert: Sunne frokostpannekaker

Referanser

Om forfatteren