OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

+10% EKSTRA MED RABATTKODE OK10

*SPAR 20% PÅ ALLE JAKKER MED KODEN JAK20


20-50% RABATT!


Hvorfor nedjogging

Nedjogging kan la hjerterytmen gå tilbake til det normale etter trening. Lær mer om hvorfor du bør jogge ned etter trening.

Nedjogging er en viktig del av treningen. En avkjøling kan vare i 3-10 minutter og inkluderer strekk eller milde varianter av bevegelsene du gjorde under treningen. Hensikten med å jogge ned etter trening er å la hjerterytmen og pusten gå tilbake til det normale og fremme avslapning.

Viktige fordeler med nedjogging

Du kan bli fristet til å hoppe over nedjogging etter trening, men det er flere grunner til at det er viktig.

Nedjogging lar hjertefrekvensen normaliseres

De fleste treningsformer får pulsen til å øke. Kardiovaskulær trening, også kalt aerob trening, kan øke pulsen betydelig. På slutten av treningen vil du at hjertefrekvensen din skal sakte gå tilbake til det normale. Dette hjelper deg å unngå svimmelhet eller følelse av besvimelse.

Nedjogging bremser pusten

Når pulsen øker med trening, blir pusten din også dypere. Dette er et tegn på at du jobber hardt og forbrenner flere kalorier med trening. En nedjogging med lav intensitet lar pusten gradvis vende tilbake til den samme rytmen som den hadde før du begynte på treningen.

Nedjogging forbedrer avslapning

En av de viktigste fordelene med trening er forbedret selvtillit. Det er en flott mulighet for deg å reflektere over prestasjonen og gi deg selv æren for det harde arbeidet du gjorde under treningen. Dette kan fremme en følelse av avslapning og velvære og øke motivasjonen.

Hvordan gjennomføre nedjogging

Måten du jogger ned av, avhenger ofte av hvilken type trening du har gjennomført. De fleste nedjogginger varer 3-10 minutter, og gjennomføres med svært lav intensitet. Tøyeøvelser kan også være hensiktsmessig i etterkant av treningen. For å kjøle deg ned etter løpetur kan du for eksempel ta en rask spasertur i 2-3 minutter, og deretter gradvis gå ned på tempoet til du går rolig.

Hvis treningen inkluderer mer styrketrening, kan du etter nedjoggingen også inkludere kroppstøyinger for å øke bevegelsesområdet i leddene du nettopp jobbet med. Du skal være spesielt forsiktig med å tøye leddene du nettopp har trent. Så hvis du gjennomførte styrking av biceps og triceps, så tøyer du disse områdene.

Det kan også være nyttig å inkludere avslapningsøvelser som en del av nedjoggingen. Dette kan inkludere noen minutter med dyp pusting eller en savasana i yoga-stil. Disse sinn-kroppsøvelsene, sammen med milde bevegelser og tøying vil hjelpe deg å dra nytte av nedjoggingen og holde kroppen sunn.

Relaterte artikler:

Hvordan jogge ned etter trening

Jogge for å trene opp utholdenhet

Om forfatteren

Legg inn kommentar


20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

20-50% RABATT!