ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |Hvorfor måler vi blodtrykk

Noen med høyt blodtrykk måler blodtrykket hjemme, slik at de bedre kan spore helsen. Lær mer om hvorfor vi måler blodtrykk.

Hvorfor måler vi blodtrykk

Når vi tar blodtrykket, måler trykket i arteriene når hjertet pumper. Du kan ha en blodtrykksprøve som en del av en rutinemessig legetime, eller som en screening for høyt blodtrykk (hypertensjon). Mange mennesker, for eksempel de med høyt blodtrykk, kan gjennomføre sine egne blodtrykksprøver hjemme slik at de bedre kan spore helsen. Det kan hende du måler blodtrykket hyppigere hvis du har fått påvist forhøyet blodtrykk, høyt blodtrykk (hypertensjon) eller lavt blodtrykk (hypotensjon).

Relatert: Kjerringråd mot høyt blodtrykk

Hvorfor måle blodtrykket

Å måle blodtrykket er en rutinemessig del av de fleste medisinske avtaler. Legen din kan bestille separate avtaler for gjentatt blodtrykkskontroll for å se etter pågående helsetilstander, inkludert forhøyet blodtrykk, høyt blodtrykk (hypertensjon), lavt blodtrykk (hypotensjon), hjertesykdom eller andre forhold.

Du bør utføre en blodtrykksavlesning minst en gang hvert annet år for å undersøke for høyt blodtrykk som en risikofaktor for hjertesykdom og hjerneslag, fra 18 år. Hvis du er 40 år eller eldre, eller hvis du er 18 år til 39 med høy risiko for høyt blodtrykk, be legen din om blodtrykksavlesning hvert år. Legen din kan anbefale screening i yngre alder hvis det er flere risikofaktorer for å utvikle hjertesykdommer, for eksempel ved overvekt eller når du har en familiehistorie med høyt blodtrykk eller hjertesykdom. Hvis du allerede har fått påvist høyt eller lavt blodtrykk, bør du ta blodtrykksprøver oftere.

Selv om legen din ikke tror at du har høyt eller lavt blodtrykk som en pågående tilstand, er blodtrykket viktig informasjon for legen din. Det kan gi informasjon om din generelle helse. Legen din kan anbefale at du, i tillegg til vanlige blodtrykksprøver, utfører blodtrykksprøver hjemme. Det bruker du automatiserte blodtrykksmonitorer som er enkle i bruk.

Relaterte artikler:

Fra høyt til lavt blodtrykk

Blodtrykk kalkulator

Om forfatteren

Legg inn kommentar