Hvorfor klør myggstikk

0
73
Hvorfor klør myggstikk
Foto: Adobe Stock

Mange blir stukket av mygg hvert år, og myggstikk kan påvirke folk forskjellig. Lær mer om hvorfor myggstikk klør.

Hvorfor klør myggstikk?

Mange blir stukket av mygg hvert år, og myggstikk kan påvirke folk forskjellig. Når mygg biter, suger de ut blod mens de injiserer noe av spyttet. Spyttet deres inneholder en antikoagulant og proteiner. Proteinene er fremmede stoffer som utløser kroppens immunforsvar. For å bekjempe dem frigjør kroppens immunsystem histamin, en forbindelse som hjelper hvite blodlegemer med å komme til det berørte området. Histamin er det som forårsaker kløe, betennelse og hevelse.

Artikkelen fortsetter under annonsenNoen ganger hvis en person er stukket for første gang, vil det ikke skje noe reaksjon. Dette er fordi kroppen deres ikke har formulert et svar til inntrengeren. Og noen mennesker vil kanskje ikke merke bitt i det hele tatt. Andre kan bygge opp en toleranse over tid.

Når du klør på myggstikket

Når du klør på myggstikket, fører dette til at huden blir enda mer betent og irritert. Siden betennelse får huden din til å klø, kan du komme inn i en syklus hvor irritert hud vil føre til enda mer en kløende følelse. Ved å fortsette å klø, risikerer du i tillegg å ødelegge huden og forårsake en infeksjon, noe som kan føre til enda mer kløe.

Relaterte artikler:

Kjerringråd mot myggstikk

Kjerringråd mot tett nese
LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her