Hvorfor ingen snakker om trening lenger

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Vinterhalvåret kan være en tøff tid å motivere seg for trening, spesielt dersom du trener løping utendørs. Men det fins råd. Lær hvordan du skal motivere deg for løpetrening om vinteren.

Motivasjon for å løpe om vinteren

Å løpe ute når det er vinter krever sin mann. Når det er 5, 10 eller 15 minusgrader, snøføre og glatt, vil det kreve mer av deg som løper. Du må ha motivasjon for å løpe ute om vinteren, kanskje i enda større grad enn når du skal trene løping i sommerhalvåret. Planlegging og tilrettelegging av løpetrening om vinteren vil være helt avgjørende for at at du skal lykkes med trening om vinteren. Du må gjøre det enkelt og motiverende å trene løping om vinteren. Du kan korte ned på treningsøktene og trene mer med lavere intensitet.

Hva har man på seg når man jogger på vinteren

Du må ha joggetøy tilpasset trening om vinteren. Å løpe ute i minusgrader vil kreve ullundertøy, ullue, ullsokker, vindjakke og varmeisolerende hansker eller votter. Å løpe på glatt underlag uten å få feste kan være demotiverende. Som hovedregel bør du bruke vanlige løpesko, også om vinteren. Det er uproblematisk så lenge det er kaldt og snøføre. Men med en gang det blir temperaturer rundt null og isføre, kan det gi utfordringer. Da må du vurdere om du skal pigge de vanlige løpeskoene dine og løpe med terrengløpesko for å ha bedre feste på et glatt underlag.

Løpe på tredemølle vs ute

En god del løpere tar i bruk tredemølle når det er kaldt, mørkt og glatt ute. Det kan være et godt alternativ. Du bør imidlertid kombinere mølletrening med løping ute, for å styrke leggmuskulaturen. Når du løper på tredemølle mister du mye av frasparket, noe som bidrar til at leggmuskulaturen blir svakere. Hva som er best av å løpe på tredemølle versus det å løpe ute, er nok en smaksak, men det kan bli kjedelig utover vinteren dersom du utelukkende trener på mølle. Fordelen er at du kan løpe i shorts i behagelige temperaturer.

Trene løping om vinteren

Et annet alternativ med tanke på løping om vinteren, er å trene kortere, men hyppigere treningsøkter. Det kan gjøre det enklere for mange å komme seg ut for trene når det er kaldt. Det kan også gjøre det enklere å finne tid til trening. Trene korte og effektive treningsøkter der du veksler med hvilken intensitet du trener. Det kan ha tilnærmet like god effekt som å trene lengre og tyngre treningsøkter med løping. Synes du det er vanskelig å trene løping med høyere intensitet om vinteren, er det ingenting i veien for å trene mer med lavere intensitet. Vinteren er uansett ikke tiden for å sette nye fartsrekorder på trening.

Relaterte artikler:

Trene løping om vinteren

Løpe om vinteren

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar