OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

+10% EKSTRA MED RABATTKODE OK10

*SPAR 20% PÅ ALLE JAKKER MED KODEN JAK2020-50% RABATT!

Hvorfor går noen over termin

Å gå over termin når du er gravid kan gjøre deg sliten og engstelig. Lær mer om årsaker til at noen går over termin.

Hvorfor går noen over termin?

Termin har kommet og gått – og du er fortsatt gravid. Hva skjer? Selv om terminen din kan se ut til å ha magiske egenskaper, er det ganske enkelt et beregnet estimat for når babyen din vil være 40 uker. Terminen din estimerer ikke når babyen din kommer. Det er normalt å føde før eller etter termin.

Det er mer sannsynlig at du går over termin når:

 • Dette er ditt første svangerskap
 • Du har gått over termin tidligere
 • Babyen din er en gutt
 • Du har en kroppsmasseindeks på 30 eller høyere (overvekt)
 • Terminen din ble beregnet feil, muligens på grunn av uklarhet rundt den eksakte datoen for starten av din siste menstruasjonsperiode, eller hvis terminen din var basert på et sent ultralyd i tredje eller tredje trimester.

En sjelden gang kan en forfallen graviditet være relatert til problemer med morkaken eller babyen. Uansett årsak, er du sannsynligvis lei av å være gravid, for ikke å nevne engstelig. Vær trygg på at svangerskapet ikke vil vare evig. Fødselen vil kunne begynne når som helst.

Risiko med å gå over termin

Forskning viser at når graviditeten strekker seg mellom 41 uker og 41 uker og 6 dager, så vel som 42 uker eller lenger (etter svangerskapet), kan babyen din ha økt risiko for helseproblemer, inkludert:

 • Å være betydelig større enn gjennomsnittet ved fødselen (fostermakrosomia), noe som kan øke risikoen for operativ vaginal fødsel, C-seksjon, eller få en skulder fast bak bekkenbeinet ditt under fødselen (skulderdystosi)
 • Postmaturity syndrom, som er preget av redusert fett under huden, mangel på et fettete belegg (vernix caseosa), redusert mykt, dunete hår (lanugo) og flekker av fostervann, hud og navlestreng ved babyens første avføring. (mekonium)
 • Lav fostervann (oligohydramnios), som kan påvirke babyens hjertefrekvens og komprimere navlestrengen under sammentrekninger

Sen graviditet og fødsel kan også utgjøre en risiko, som for eksempel komplikasjoner ved fødselen:

 • Alvorlige skjedeavrivninger
 • Infeksjon
 • Postpartum blødning

Følg nøye med graviditeten din

Prenatal omsorg vil fortsette etter at du har passert termin. Under besøk vil helsepersonellet sjekke babyens størrelse, hjertefrekvens, plassering og spørre om babyens bevegelser. Hvis du er mer enn en uke etter termin, kan det hende at helsepersonell foretar overvåking av fosterets hjertefrekvens (nonstress-test) og en fostervannsvurdering eller en kombinasjon av en nonstress-test og en fosterultralyd (biofysisk profil). I noen tilfeller kan det å sette i gang fødselen anbefales. Når du setter i gang fødselen, får en stimulering av livmor i gang sammentrekninger, før fødselen begynner på egen hånd for å oppnå en vaginal fødsel.

Relaterte artikler:

Gravid krampe i magen

Når kommer strekkmerkene gravid

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

OPPTIL 70%

RABATT!

BESTSELGERE!

HØSTKUPP!

INNSPURT!

20-50% RABATT!