Hvorfor er styrketrening viktig

De fleste av oss vet at styrketrening er viktig, men det gjør det ikke enklere å gjennomføre det. Lær mer om hvorfor styrketrening er viktig.

Hvorfor er styrketrening viktig?

Det kan hjelpe å vite hvorfor styrketrening er så viktig, og alle måtene det kan hjelpe deg å se bedre ut og føle deg bedre. Lær mer om viktige grunner for å trene styrke og bli motivert til å starte styrketrening i dag.

Styrketrening hjelper deg med å fjerne fett

Når du løfter vekter, bygger du magert muskelvev som er mer metabolsk aktivt enn fett. Når du øker muskulaturen din, øker du også metabolismen, noe som betyr at du forbrenner flere kalorier gjennom dagen. Regelmessig styrketrening er like viktig som kondisjonstrening for å miste fett og komme i form.

Styrketrening gjør deg sterkere

Det kan virke åpenbart at styrketrening gjør deg sterkere, men det noen glemmer er at det ikke bare gjør deg sterk for treningsøktene dine, det gjør deg sterkere også på andre områder i livet ditt. Når du gjennomfører styrketrening regelmessig, blir alt annet litt lettere – å bære matvarer, husarbeid, hagearbeid, bære barna osv.

Pluss: Styrketrening gjør ikke bare musklene dine sterkere. Det gjør også beinene sterkere, noe som kan bidra til å redusere og forebygge osteoporose.

Styrketrening reduserer risikoen for skader

Det fine med styrketrening er at det styrker alt, ikke bare muskler og bein. Når du løfter vekter, styrker du også bindevev — leddbånd og sener som holder kroppen din i bevegelse regelmessig. Styrking av bindevevet ditt vil hjelpe deg å fortsette å prestere optimalt og beskytte kroppen din mot skader.

Styrketrening kan redusere leddgikt

Nyere studier har vist at de med leddgikt som har trent styrke, faktisk har reduserte leddsmerter. Ved å styrke musklene klarte de å dempe og beskytte leddene under belastning fra ulike aktiviteter.

Pluss: De fleste fysioterapiprogrammer inneholder styrketrening for å hjelpe til med å rehabilitere en rekke skader. Dette er en god påminnelse om at å løfte vekter kan utgjøre en forskjell i livskvaliteten din, enten du har en tilstand som leddgikt eller ikke.

Styrketrening forbedrer balansen, stabiliteten og fleksibiliteten

Når vi ikke bevarer muskelmasse med styrketrening, hva skjer når vi blir eldre? Vi mister muskelmasse, og det er ofte det som fører til vektøkning og tap av balanse og fleksibilitet. Styrketrening kan hjelpe deg med å jobbe med leddene dine gjennom et bredt spekter av bevegelser, holde dem sterke og fleksible og holde deg stødig på føttene.

Styrketrening gjør deg bedre i sport

De fleste idrettsutøvere følger en type styrketreningsprogram for å holde seg sterke og unngå skader. Trening som er spesifikk for din idrett kan også hjelpe deg med å forbedre din styrke og hastighet for å gjøre deg til en bedre idrettsutøver. Selv barn og tenåringer drar ofte nytte av en slags styrketrening kombinert med idretten de deltar i.

Styrketrening senker blodtrykket

Noen studier har vist at regelmessig styrketrening kan bidra til å redusere høyt blodtrykk over tid, så dette kan være en måte (i tillegg til kondisjonstrening) for å hjelpe til med å behandle høyt blodtrykk hos noen mennesker. Konferere alltid med legen i forkant før du starter opp med et treningsopplegg.

Relaterte artikler:

Øvelser for stiv korsrygg

Øvelser for stiv nakke

Om forfatteren

Legg inn kommentar