Hvorfor er jogging bra

0
37
HVORFOR ER JOGGING BRA
Foto: Gemilang Siduyudhan - Unsplash.com
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE

GRATIS BYTTE I 30 DAGER!Lær mer om hvorfor jogging er bra og kan føre til at du blir sunnere og i bedre form.

Jogging forbedrer kardiovaskulær kondisjon

Aerob trening som jogging forbedrer kroppens evne til å levere oksygen til musklene. Det hjelper også musklene dine til å bli mer effektive når du bruker det oksygenet. Jo mer du trener, jo bedre fungerer hjertet ditt, og dette reduserer risikoen for hjerteinfarkt.

Det kan bidra til å redusere blodtrykket

Forbedring av kardiovaskulærsystemets kondisjon kan redusere høyt blodtrykk, noe som er en av risikofaktorene for hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Jogging øker nivåene av godt HDL-kolesterol

HDL-kolesterol fjerner avleiringer av dårlig LDL-kolesterol fra blodet ditt og transporterer det til leveren din for å skilles ut fra kroppen din. Overflødig LDL-kolesterol er knyttet til hjertesykdom da det blokkerer blodstrømmen til hjertet ditt. HDL-kolesterolnivået kan økes ved å forbedre kardiovaskulær kondisjon.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Jogging hjelper å bygge sterke, sunne bein

Vektbærende trening som jogging setter beinene dine under stress, slik at kroppen din reagerer ved å øke beinmineraltettheten for å gjøre beinene sterkere. Dette gjør dem mindre sannsynlig å brekke, og bidrar til å holde osteoporose i sjakk.

Det kan bidra til å forebygge diabetes

En stillesittende livsstil er en av risikofaktorene for type 2-diabetes, i likhet med overvekt. Jogging kan hjelpe til med å redusere risikoen.

Jogging kan gjøre immunforsvaret ditt sterkere

Et sterkt immunforsvar hjelper deg med å bekjempe bakterier og virus. Regelmessig trening stimulerer produksjonen av celler i blodet som bekjemper insekter.

Jogging kan bidra til å redusere risikoen for kreft

Flere studier indikerer at aerob aktivitet som jogging kan være i stand til å redusere risikoen for kreft, spesielt bryst- og tykktarmskreft. Det antas at det gjør dette ved å påvirke flere faktorer som kan spille en rolle i utviklingen av kreft, som fedme, betennelse og hormonnivå.

Jogging kan hjelpe med vekttap

Jogging er en fin måte å forbrenne fett på. Hvis du veier 65-70 kg, vil du brenne opp til 335 kilojoules for hver kilometer du løper. Så hvis du jogger 5 km fire ganger i uken, er det opptil 6700 kilojoules du forbrenner hver uke.

Det forbedrer mental kondisjon

Jogging og annen fysisk aktivitet kan føre til frigjøring av endorfiner, kjemikaliene i hjernen som gir en følelse av lykke og velvære. Det kan også bidra til å avlaste stress og kan forbedre selvtilliten din.

Jogging kan hjelpe deg med å sove bedre

Å gjennomføre aerob trening som å jogge – spesielt om morgenen – kan stille den biologiske klokken din slik at du er våken om dagen og søvnig om natten. I tillegg kan det hjelpe deg å slappe av og legge deg lettere.

Relaterte artikler:

Hva gjør jogging med kroppen

Hvilke muskler trenes ved jogging

Annonse fra MILRAB