Hvorfor er havregrøt sunt

0
272
Hvorfor er havregrøt sunt
Foto: Adobe Stock
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE

7 990,-

5 990,-

X-ERFIT

RUN 100 TREDEMØLLE!

SPAR KR 2000,-Havre er blant de sunneste kornene vi har. Det er et glutenfritt fullkorn og en flott kilde til viktige vitaminer, mineraler, fiber og antioksidanter.

Hvorfor er havregrøt og havre sunt?

Studier viser at havre og havregryn har mange helsemessige fordeler. Disse inkluderer vekttap, lavere blodsukkernivå og redusert risiko for hjertesykdom.

Havre er utrolig næringsrik

Havre er rik på karbohydrater og fiber, men også høyere på protein og fett enn de fleste andre korn. De inneholder veldig mange vitaminer og mineraler.

Hel havre er rike på antioksidanter

Havre inneholder mange kraftige antioksidanter, inkludert avenanthramider. Disse forbindelsene kan bidra til å redusere blodtrykket og gi andre fordeler.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Havre inneholder en kraftig løselig fiber kalt betaglukan

Havre er høyt på betaglukan i løselig fiber, som har mange fordeler. Det hjelper med å redusere kolesterol- og blodsukkernivået, fremmer sunne tarmbakterier og øker følelsen av metthet.

Havre kan senke kolesterolnivået og beskytte LDL-kolesterol mot skader

Havre kan redusere risikoen for hjertesykdommer ved å redusere både total- og LDL-kolesterol og beskytte LDL-kolesterol mot oksidasjon.

Havre kan forbedre blodsukkerkontrollen

På grunn av den løselige fiberen betaglukan, kan havre forbedre insulinfølsomheten og bidra til å senke blodsukkernivået.

Havregryn er veldig mettende og kan hjelpe deg å gå ned i vekt

Havregryn kan hjelpe deg å gå ned i vekt ved å føle deg mer mett. Det gjør dette ved å bremse tømming av magen og øke produksjonen av metthetshormonet PYY.

Finmalt havre kan hjelpe med hudpleie

Kolloid havregryn (finmalt havre) har lenge vært brukt til å behandle tørr og kløende hud. Det kan bidra til å lindre symptomer på forskjellige hudtilstander, inkludert eksem.

De kan redusere risikoen for astma hos barn

Noe forskning antyder at havre kan bidra til å forhindre astma hos barn når de blir matet til små spedbarn.

Havre kan hjelpe med å lindre forstoppelse

Studier indikerer at havrekli kan bidra til å redusere forstoppelse hos eldre individer, noe som reduserer behovet for å bruke avføringsmidler betydelig.

Relaterte artikler:

Byggryn vs havregryn

Hvorfor er havregryn sunt

Annonse fra MILRAB