HØSTSALG!

PÅ KLOKKER, BRILLER, SKO OG TURFAVORITTER!

OPPTIL 50%


Hvorfor er grønnsaker sunt

Det er anbefalt at du spiser minst fem porsjoner med frukt og grønnsaker hver dag for god helse. Lær mer om hvorfor grønnsaker er sunt.

Vitaminer og antioksidanter

En av de viktigste helsemessige fordelene med grønnsaker er næringsinnholdet. Grønnsaker er fulle av vitaminer og mineraler som bidrar til vekst og opprettholdelse av god helse. For eksempel inneholder grønnsaker mye kalium, noe som er viktig for sunt blodtrykk. Ulike vitaminer, for eksempel C og A, hjelper med å holde øynene, huden, tennene og tannkjøttet sunt, bekjempe infeksjoner og fremme sårheling. Det viktigste er kanskje at grønnsaker er rike på en bestemt gruppe næringsstoffer som kalles antioksidanter, som bekjemper celleskader og bidrar til å forhindre hjertesykdom, kreft, Parkinsons sykdom, åreforkalkning, hjerteinfarkt og Alzheimers sykdom.

Fiber

En annen betydelig fordel med grønnsaker er kostfiber. Fiber er et viktig næringsstoff som bare finnes i plantemat. Som en del av et sunt kosthold, hjelper fiber med å skure dårlig kolesterol ut av arteriene, og dermed redusere risikoen for hjertesykdom. Fiber holder også fordøyelsessystemet til å fungere jevnt, hjelper med å kontrollere blodsukkernivået og kan bidra til å forhindre kreft.

Vektkontroll

Grønnsaker er også en velsignelse for slankere. Fordi de generelt har lite i fett og kalorier, kan du spise mye av dem uten å gå opp i vekt. Hvis du erstatter grønnsaker med andre matvarer med høyere kaloriinnhold i kostholdet ditt, vil du kutte kalori- og fettinntaket, noe som gjør vektstyringen enklere. Fiberen i grønnsaker hjelper deg også med å kontrollere vekten din. Fiber får deg til å føle deg mettere i en lengre periode, noe som hjelper deg å spise mindreog hjelpe deg med vekttap eller opprettholde vekt.

Hva du bør ta i betraktning

Noen grønnsaker er sunnere enn andre. Poteter – som mange anser som en grønnsak – faktisk ikke teller med til dine daglige anbefalte porsjoner med grønnsaker. Når du velger grønnsaker, husk at fargerike grønnsaker har mer næringsstoffer. For eksempel inneholder spinat mange flere vitaminer og antioksidanter enn isbergsalat. Hvis du har spørsmål eller bekymringer angående kostholdet ditt eller grønnsaker for god helse, bør du kontakte legen din eller en kostholdsekspert for flere anbefalinger.

Relaterte artikler:

Grønnsaker med mye fiber

Gode grunner til å spise grønnsaker

Om forfatteren

Legg inn kommentar

SISTE SJANSE!


HØSTKUPP!

SISTE SJANSE!

SKOBONANZA!

OPPTIL 40% RABATT

ALT AV FRITIDSSKO, LØPESKO OG FJELLSTØVLER!