Hvorfor er det viktig å trene

Du vet at trening er bra for deg, men vet du hvorfor? Lær mer om hvorfor det er viktig å trene regelmessig.

Trening kan bidra til alt fra å øke humøret til å forbedre sexlivet ditt. Finn ut hvordan trening kan forbedre livet ditt. Vil du føle deg bedre, ha mer energi og til og med legge år til livet ditt? Da er det bare å trene. Helsemessige fordeler ved regelmessig trening og fysisk aktivitet er vanskelig å ignorere. Alle drar nytte av trening, uansett alder, kjønn eller fysisk evne.

Trenger du mer overbevisning for å komme deg i bevegelse? Sjekk ut disse måtene trening kan føre til en lykkeligere og sunnere hverdag for deg.

Trening gjør det enklere å kontrollere vekten

Trening kan forhindre vektøkning og bidra til å opprettholde vekttap. Når du driver med fysisk aktivitet, forbrenner du kalorier. Jo mer intens aktivitet, jo mer kalorier forbrenner du. Vanlige turer til treningsstudioet er bra, men ikke bekymre deg hvis du ikke finner tid til å trene hver dag. Enhver aktivitet er bedre enn ingen i det hele tatt. For å høste fordelene ved trening, bare bli mer aktiv gjennom hele dagen – ta trappene i stedet for heisen eller rev opp husarbeidet. Konsistens er nøkkelen.

Trening bekjemper helsemessige forhold og sykdommer

Bekymret for hjertesykdommer? Håper å forhindre høyt blodtrykk? Uansett hva din nåværende vekt er, å være aktiv øker høyt tetthet lipoprotein (HDL) kolesterol, det “gode” kolesterolet, og det reduserer usunne triglyserider. Dette holder blodet ditt flytende, noe som reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Regelmessig trening hjelper til med å forhindre eller håndtere mange helseproblemer og bekymringer, inkludert:

  • Slag
  • Metabolsk syndrom
  • Høyt blodtrykk
  • Type 2 diabetes
  • Depresjon
  • Angst
  • Mange typer kreft
  • Gikt

Det kan også bidra til å forbedre den kognitive funksjonen og bidra til å redusere dødsrisikoen fra alle årsaker.

Trening forbedrer humøret

Trenger du et følelsesmessig løft? Eller trenger du å blåse av litt damp etter en stressende dag? En joggetur eller rask spasertur kan hjelpe. Fysisk aktivitet stimulerer forskjellige kjemikalier i hjernen som kan føre til at du føler deg lykkeligere, mer avslappet og mindre engstelig. Du kan også føle deg bedre med utseendet ditt og deg selv når du trener regelmessig, noe som kan forbedre selvtilliten din.

Trening øker energien

Vil du ha det med dagligvarehandel eller husarbeid? Trening leverer oksygen og næringsstoffer til vevet ditt og hjelper hjerte- og karsystemet ditt å jobbe mer effektivt. Og når hjerte- og lungehelsen din forbedres, har du mer energi til å takle daglige gjøremål.

Trening fremmer bedre søvn

Sliter du med å sove? Regelmessig fysisk aktivitet kan hjelpe deg med å sovne raskere, få bedre søvn og dypere søvn. Bare ikke trene for nær sengetid.

Trening kan gi gnisten tilbake i sexlivet

Føler du deg for trøtt til å glede deg over fysisk intimitet? Regelmessig fysisk aktivitet kan forbedre energinivået og øke tilliten din til ditt fysiske utseende, noe som kan bedre sexlivet ditt. Men det er enda mer enn det. Regelmessig fysisk aktivitet kan øke opphisselse for kvinner. Og menn som trener regelmessig har mindre sannsynlighet for problemer med ereksjonssvikt enn menn som ikke trener.

Trening er morsomt og sosialt!

Trening og fysisk aktivitet skal være gøy og lystbetont. Det gir deg en sjanse til å stresse ned, nyte naturen eller bare delta i aktiviteter som gjør deg lykkelig. Fysisk aktivitet kan også hjelpe deg med å få kontakt med familie eller venner i en morsom sosial setting.

Relaterte artikler:

Om forfatteren

Legg inn kommentar