OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

+10% EKSTRA MED RABATTKODE OK10

*SPAR 20% PÅ ALLE JAKKER MED KODEN JAK2020-50% RABATT!

Hvorfor er det viktig å spise frukt

Å spise frukt gir deg helsemessige fordeler. Lær mer om hvorfor det er viktig å spise frukt!

Viktige vitaminer og mineraler i frukt

Folk som spiser mer frukt og grønnsaker som en del av et generelt sunt kosthold, har sannsynligvis redusert risiko for noen kroniske sykdommer. Frukt gir næringsstoffer som er viktige for helse og vedlikehold av kroppen din.

De fleste frukt inneholder naturlig lite i fett, natrium og kalorier. Ingen har kolesterol. Frukt er kilder til mange viktige næringsstoffer som er undervurdert, inkludert kalium, kostfiber, vitamin C og folat (folsyre). Kosthold rikt på kalium kan bidra til å opprettholde sunt blodtrykk. C-vitamin er viktig for vekst og reparasjon av alt kroppsvev, hjelper med å helbrede kutt og sår og holder tenner og tannkjøtt sunt. Fruktkilder til kalium inkluderer bananer, svisker og sviskejuice, tørkede fersken og aprikoser, cantaloupe, honningduggmelon og appelsinjuice.

Fiber fra frukt, som en del av et generelt sunt kosthold, bidrar til å redusere kolesterolnivået i blodet og kan redusere risikoen for hjertesykdom. Fiber er viktig for velfungerende tarmfunksjon. Det hjelper med å redusere forstoppelse. Fiberholdige matvarer som frukt er med på å gi en følelse av metthet, men med færre kalorier. Hel eller oppskåret frukt er kilder til kostfiber. Fruktjuicer inneholder lite eller ingen fiber.

Folat (folsyre) hjelper kroppen med å danne røde blodlegemer. Kvinner i fertil alder som kan bli gravide bør innta tilstrekkelig folat fra matvarer, og i tillegg 400 mcg syntetisk folsyre fra mat rikt på folsyre eller tilskudd.

Helsefordeler ved å spise frukt hver dag

Som en del av et generelt sunt kosthold kan det være nyttig å spise mat som frukt som er lavere innhold av kalorier, i stedet for annen mat med høyere kaloriinnhold. Å ha et kosthold rikt på grønnsaker og frukt som en del av et generelt sunt kosthold kan redusere risikoen for hjertesykdommer, inkludert hjerteinfarkt og hjerneslag. Å ha et kosthold rikt på noen grønnsaker og frukt som en del av et generelt sunt kosthold, kan beskytte mot visse typer kreft. Å ha frukt som viktig del av kostholdet, kan bidra til å øke inntaket av fiber og kalium som er viktige næringsstoffer som mange ikke får nok av i kostholdet ellers.

Relaterte artikler:

Hva gjør frukt med kroppen

Frukt og bær når du trener

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

Av Spurt

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

OPPTIL 70%

RABATT!

BESTSELGERE!

HØSTKUPP!

INNSPURT!

20-50% RABATT!