Hvorfor er det viktig å gå tur

Å gå turer kan gi deg en rekke helsefordeler, og bidra til at du får mer overskudd i en hektisk hverdag. Lær hvorfor, og hvordan du kan gå tur for å ha best mulig utbytte.

Hvorfor du bør gå tur som trening

Å gå turer er lavterskeltrening. Alle friske mennesker kan med varierende lengde og intensitet gå tur. Å gå turer med lav intensitet kan være motiverende for de som ikke har ork til eller greier å løpe eller jogge. Å gå turer kan også være et godt utgangspunkt for å trene løping på et senere tidspunkt. Å holde seg i form med å gå turer kan virke forebyggende på enkelte sykdommer, og vil gi deg overskudd til andre gjøremål du har i løpet av en hektisk hverdag.

Å gå tur som trening gir deg overskudd

Når du går tur regelmessig, vil det gjøre deg sterkere og mer utholdende. Du får mer overskudd til å gjøre andre ting i hverdagen. For at du skal ha best mulig effekt ut av gåturene dine, bør du gå turer med vekslende intensitet. Variere mellom å gå turer med lav til moderat intensitet. Du kan gå turer i ulendt terreng, der du bruker de krevende delene av terrenget til å få opp pulsen, mens du går med lavere intensitet i de lettere partiene. Eller du kan gå i motbakker, der du går med høyt tempo over en bestemt strekning, for så å gå ned igjen med lav intensitet.

Å gå turer kan være inngangen til annen trening

Etter hvert som du har fått en rutine på å gå turer, kan det på sikt lede deg inn på annen trening som kan være mer utfordrende. Da kan jogging være neste steg. For at overgangen fra å gå turer til å jogge skal bli mest mulig skånsom, er det smart å gå raske turer med høyere intensitet.

Gå tur som trening

Å gå tur som trening kan være motiverende for mange som sliter å komme i gang med trening. Det krever ingen utstyr, bare at du får på deg ytterklærne og kommer deg ut. Du kan få masser av frisk luft og naturopplevelser når du går tur, noe som kan være bra for deg fysisk og mentalt. Kom deg ut for å gå tur, da vel!

Gå tur som trening

Hvorfor gå tur

Om forfatteren

Legg inn kommentar