Hvorfor er det vanskelig å gå ned i vekt

Er du en av mange som sliter med å gå ned i vekt? Har du prøvd alt og går du opp og ned i vekt? Hvorfor er det så vanskelig å slanke seg? Lær hvordan du skal gå ned i vekt!

Hvorfor er det så vanskelig å slanke seg?

Prosessene i kroppen som bestemmer metabolismen eller forbrenningen din er en kompleks vitenskap. Det er også sykdommer som kan gjøre det at folk sliter med å gå ned i vekt. Hvorfor det er så vanskelig å slanke seg trenger ikke nødvendigvis være så komplisert. Har du et større inntak enn uttak av kalorier, vil kroppen lagre overskuddet i form av fett. Når mange sliter med å gå ned vekt, henger det ofte sammen med kosthold og hvilket aktivitetsnivå den enkelte har. Med regelmessig trening og et sunt og balansert kosthold, har de aller fleste et godt utgangspunkt for å gå ned i vekt.

Du har prøvd dietter og slankekurer

Du har prøvd alt, men går ikke ned i vekt, inkludert dietter og slankekurer. Hvorfor det kan være så vanskelig å slanke seg henger sammen at diettene og slankekurene du går på ikke er noe du kan holde gjennom et langt liv. Å sulte seg selv gjennom alskens dietter er noe de aller fleste ikke greier mer enn noen uker eller måneder. Enda verre er slankekurer der du lever på pulver og piller, noe som kan være direkte helseskadelig. Problemet med å prøve å slanke seg på denne måten er at dette er midlertidige metoder som antakelig får deg ned i vekt, men du vil gå like raskt opp igjen, og mer tid, når du begynnere å spise normalt igjen. Faren for overspising etter slike kurer er reell. Slanking handler ikke om midlertidige løsninger. Det handler om varige løsninger som å legge om livsstilen. Først da kan du nå idealvekten din, og opprettholde den gjennom et langt liv. Så enkelt, men likevel så vanskelig. Når du heller går på dietter og slankekurer, i perioder gjennom store deler av livet, er det ikke så rart at du går opp og ned i vekt. Ved å gjøre det prøver du gjøre noe med symptomene, ikke hva som er årsaken til at du har for høy vekt, nemlig livsstilen din.

Spis deg ned i vekt

Å spise seg ned i vekt er ingen floskel, det er fakta. Her er det ikke snakk om å sulte seg ned i vekt som mange av diettene du har prøvd krever, men å ha et sunt og balansert kosthold der du kan spise deg mett. Du bør spise sunn mat som har et relativt lavt innhold av kalorier, og du må la være å overspise. Spis til du er mett, men ikke overspis. Spis rikelig med grønnsaker, belgfrukter, frukt og bær. Spis en liten håndfull med nøtter hver dag. Ha et moderat inntak med kjøtt, fisk og egg, og hold deg til grove kornprodukter, villris, fullkornspasta og poteter. Styr unna sukker i den grad det er mulig, samt alle søte drikker, inkludert juice. Velg naturell fremfor søt yoghurt.

Trene deg ned i vekt

Hvis du spiser deg ned i vekt, og du opplever at du går for sakte ned i vekt, kan du trene for å øke forbrenningen din. Trene variert med vekslende intensitet. Trening med lavere intensitet kan forbrenne mer fett mens trening med høyere intensitet kan øke forbrenningen av kalorier. Følg et treningsprogram for å gå ned i vekt. Da vil det være enklere å vite av hva du skal trene, hvor mye og med hvilken intensitet. Det er ikke så mye trening som skal til bare du trener regelmessig. Du kan øke forbrenningen betydelig bare ved å trene 5-10 minutter annenhver dag eller oftere. Når du har fått en rutine på treningen, vil du oppleve at du kan øke treningsmengden gradvis, uten at det er for slitsomt.

Relaterte artikler:

Bli slank med 10 minutter trening hver dag

Få fart på slankingen med disse tipsene

Om forfatteren

Legg inn kommentar