Hvorfor du bør trene om morgenen

Lær mer om hvorfor du bør trene om morgenen, og hva du kan gjøre for å komme i gang med trening om morgenen.

Hvorfor trene om morgenen

Hvorfor trene om morgenen når du er trøtt og helst vil sove videre, og det siste du tenker på er trening? Det er mange gode grunner til at du bør komme i gang med trening om morgenen. Etter en treningsøkt om morgenen er du mer opplagt, skjerpet og klar for dagens gjøremål. Du frigjør ettermiddagen til andre gjøremål. Trener du før frokost kan det bidra til økt fettforbrenning og vektreduksjon, dersom det er målet ditt. Om morgenen er det rolig, mindre stress og mas. Siden hovedvekten av treningen skal være med lav intensitet, passer det fint å ta denne treningen tidlig om morgenen. Utfordringen din er ikke å trene morgenen, men kanskje det å komme seg opp for å trene.

Hvordan klare å trene om morgenen

For mange handler trening om morgenen eller ikke ofte om å komme seg i tide for å trene. Dersom du har som mål om å komme deg opp for å trene om morgenen, bør du først kartlegge hva som hindrer deg i å trene om morgenen. Har du ikke tid til å trene om morgenen, må du stå opp tidligere, For å stå opp tidligere, må du ha nok søvn, og da må du legge deg tidligere kvelden før. Du bør også gjøre alt treningstøy klart kvelden i forveien, for å slippe å bruke tid på det om morgenen. Begynne i det små når du skal trene om morgenen. Start med én treningsøkta i uka der du skal trene om morgenen. Å satse alt og ha som mål å gjennomføre all trening om morgenen når du ikke er vant til det, vil for de aller fleste være veldig krevende å gjennomføre. Start å trene med lav intensitet om morgenen. Hovedvekten av treningen du skal gjennomføre skal uansett være med lav intensitet, så da kan du gjennomføre denne treningen om morgenen. Skap kontinuitet i treningen du gjennomfører om morgenen. Ved å trene regelmessig om morgenen, vil det på sikt bidra til at det å trene om morgenen blir en rutine. Når morgentrening har blitt en rutine, er du langt på vei i mål. Da vil det være mye enklere å komme seg ut for å trene. Når du har drevet med trening om morgenen over lenger tid, vil du oppleve at det er vanskelig å trene på andre tidspunkt av døgnet enn på morgenen.

Hvorfor du bør trene om morgenen

Etter hvert som du har blitt dreven på å trene om morgenen, kan du prøve å øke intensiteten noe når du trener. Det må ikke nødvendigvis være terskeltrening, men heller trening med moderat intensitet. Å trene om morgenen handler mye å venne deg til å trene på dette tidspunktet, fysisk og mentalt.

Relaterte artikler:

Trene løping om morgenen

Hvordan klare å trene om morgenen

Om forfatteren

Legg inn kommentar