BLACK

WEEK!

OPPTIL 56% RABATT!


Hvorfor drikke vann

Menneskekroppen består av rundt 60% vann. Det anbefales at du drikker åtte glass vann (237 ml) per dag. Lær mer om hvor viktig det er å drikke rikelig med vann.

Selv om det er lite vitenskap bak denne spesifikke regelen, er det viktig å holde seg hydrert. Her får du bevisbaserte, helsemessige fordeler ved å drikke rikelig med vann.

Hjelper med å maksimere fysisk ytelse

Å miste så lite som 2% av kroppens vanninnhold kan svekke din fysiske ytelse betydelig.

Påvirker betydelig energinivåer og hjernefunksjon

Mild dehydrering (væsketap på 1–3%) kan svekke energinivået, svekke humøret og føre til store reduksjoner i hukommelse og hjerneytelse.

Kan bidra til å forebygge og behandle hodepine

Vann kan bidra til å redusere hodepine og symptomer på hodepine. Imidlertid er det nødvendig med mer forskning av høy kvalitet for å bekrefte denne potensielle fordelen.

Kan bidra til å lindre forstoppelse

Å drikke rikelig med vann kan bidra til å forhindre og lindre forstoppelse, spesielt hos mennesker som vanligvis ikke drikker nok vann.

Kan hjelpe til med å behandle nyrestein

Økt vanninntak ser ut til å redusere risikoen for dannelse av nyrestein.

Kan hjelpe for vekttap

Å drikke rikelig med vann kan hjelpe deg å gå ned i vekt. Dette er fordi vann kan øke mettheten og øke stoffskiftet. Noen bevis tyder på at økende vanninntak kan fremme vekttap ved å øke stoffskiftet, noe som kan øke antall kalorier du forbrenner på daglig basis.

En studie fra 2013 på 50 unge kvinner med overvekt viste at å drikke ytterligere 16,9 gram (500 ml) vann 3 ganger per dag før måltider i 8 uker førte til signifikante reduksjoner i kroppsvekt og kroppsfett sammenlignet med målinger før studien.

Tidspunktet er også viktig. Å drikke vann en halv time før måltider er det mest effektive. Det kan få deg til å føle deg mer mett, slik at du spiser færre kalorier. I en studie mistet slankere som drakk 0,5 liter vann før måltider, 44% mer vekt over en periode på 12 uker enn slankere som ikke drakk vann før måltidene.

Relaterte artikler:

Hvor mye vann om dagen

Hvor mye vann om dagen må man drikke for å gå ned i vekt

Om forfatteren