Hvorfor det ikke finnes noe bedre tidspunkt enn NÅ for å starte med løping

Du har ingen tid å miste. Hvis du ikke allerede har startet med løping, er det på tide nå. Lær mer om hvorfor du bør begynne med løping NÅ.

Bli hekta på løping

Blir du først hekta på løping, står du i fare for at det vil følge deg så lenge beina bærer deg. Det er ikke den verste treningen du kan bli hekta på. Glem det du har hørt om at løping er et blodslit, eller at du blir skadet når du løper. Trener du riktig, kan du ha en kontinuerlig og jevn formutvikling, der pila alltid vil peke oppover i formkurven din. Ja, du vil ha perioder der løpetreningen går tyngre, men har du først innarbeidet en rutine for løping, vil du aldri seg deg tilbake, og bare løpe, løpe, løpe.

Hva løping gir deg

Du kan bli en løper NÅ, men formen må du bygge gradvis over tid. Vær tålmodig, og du vil bli belønnet med mer overskudd, og bli sterkere, raskere og mer utholdende. Ha en visjon langt der fremme for hva som er det endelige målet ditt med løping, og sett deg delmål du skal nå på veien dit. Trene variert både med tanke på hva du trener og med hvilken intensitet. Øke treningsmengden gradvis, i takt med at kroppen blir sterkere. Ikke la deg stoppe av svingninger i motivasjonen, det er helt normalt. Ta det litt roligere i perioder det går litt tyngre, og du vil snart oppleve at det går lettere. Sørg for tilstrekkelig med restitusjon når du løper, og du vil ha en jevn og god formutvikling, med redusert risiko for skader.

Kom deg over dørstokken

Ikke vente på noe bedre tidspunkt enn NÅ. Det finnes ikke. Få på deg joggeskoene og kom deg ut og løp nå. Den første tiden du løper er det ikke så viktig at du har en plan med løpingen, det kan komme senere. Det som er viktig er å komme i gang. Hva hindrer deg? Ingenting. Trene korte treningsøkter med lav intensitet, gjerne 5-10 minutter med løping. Veksle mellom å gå og jogge, dersom det er nødvendig. Hvis du synes det er vanskelig å komme seg ut å løpe NÅ, er det ingenting mot hvor tungt det kan bli hvis du ikke gjør det. Trene korte, men regelmessige treningsøkter. Det betyr ikke at du skal trene hver dag, men ikke la det gå mer enn 3-4 dager mellom hver løpeøkt. Gjør terskelen for løping lavest mulig. Det vil gjøre det enklere for deg å komme over dørstokken. Gjør løping til en rutine, og mye vil deretter gå av seg selv.

Starte med løping NÅ

Det er NÅ du skal starte med løping, ikke i morgen, neste uke eller neste år. Å utsette ting fører som regel ingen steds hen. Begynne å trene løping NÅ, og du vil umiddelbart dra nytte av alle fordelene løpingen gir deg. Formkurven din vil gå én vei, og det er oppover.

Relaterte artikler:

10 tips for å komme i gang med løping

Hvordan komme i gang med løping

Om forfatteren

Legg inn kommentar