Hvorfor bli vegetarianer

0
139
Hvorfor bli vegetarianer
Foto: Adobe Stock
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE

7 990,-

5 990,-

X-ERFIT

RUN 100 TREDEMØLLE!

SPAR KR 2000,-Det er så mange grunner til å være vegetarianer. Det er sunnere, mer bærekraftig og tilbyr et bredt utvalg av velsmakende mat.

Helse

Vegetarianere lever lenger og har redusert risiko for livsstilssykdommer, fedme og høyt blodtrykk. Animalsk fett og kjøtt har blitt koblet sammen med en økning i hjertesykdommer, hjerneslag, tykktarm og brystkreft, lever- og nyresykdom, utarmning av beinmasse, leddgikt og en rekke andre lidelser. Vitale matvarer bygger vitale kropper.

Dyrevelferd

Å stoppe utnyttelsen av dyr ved intensiv avl og grusomhet og unødvendig slakting. Det har blitt en overbevisning for mange av verdens filosofer at grusomhet som er vist overfor dyr, står som en skamplett hos menneskeheten og forsinker vår fremgang. Kloke vismenn har foreskrevet Ahimsa (ikke skade), som den mest effektive metoden for å motvirke og utrydde de brutale tendensene hos mennesker.

Etikk

Kunnskapen om at andre skapninger har følelser som er veldig like våre. En gjennomsnittlig kjøtteter er i løpet av livet ansvarlig for slakting av 5 kyr, 20 griser, 30 sauer, 760 kyllinger, 46 kalkuner, 15 ender, 7 kaniner, 1 1/2 gjess og 1/2 tonn fisk.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Miljø

Dyrehold er ansvarlig for avskoging, erosjon, knapphet på ferskvann, luft- og vannforurensning, klimaendringer og viktigst, tap av biologisk mangfold.

Sult

Det er rundt 800 millioner mennesker i verden med knapt nok noe å spise, men likevel brukes 80% av verdens jordbruksareal til å mate dyr og bare 20% til å gi mennesker mat. Det tar omtrent 80 kg vegetabilsk protein å produsere 1 kg animalsk protein.

Religion

Vegetarisme er sterkt knyttet til en rekke religioner som har sitt utspring i det gamle India – særlig hinduisme, buddhisme og jainisme. Det er også det foretrukne kostholdet for mange som følger en åndelig vei på grunn av begrepene ahimsa (ikke-vold), kroppens og sinnets renhet ved å unngå kjøtt, eller fordi det å spise dyr strider mot åndelig tro.

Relaterte artikler:

Hvordan bli vegetarianer

Hva kan en vegetarianer spise

Annonse fra MILRAB